Frisse bloemkoolcouscous met gerookte forel en mango
Beetje zoet, beetje zilt, beetje zout, veel smaakpaletten in één gerecht. Ik kies voor een mengeling van bloemkoolrijst en volkorencouscous. Je kiest zelf wat je...
Kip met broccoli, roquefortsaus en gnocchi van aardappel
Voor de kaasliefhebbers onder ons is dit een bijzonder smakelijke combi voor een avondje lichte comfortfood. Dit eenpansgerecht zit boordevol groenten, ruikt fantastisch en daarbovenop nog eens snel klaar. Je...
Klassieke Kalfsblanquette
Het is zondag dus het mag allemaal wat langer duren in de keuken. Heerlijk als een kookput rustig staat te pruttelen op het vuur. De heerlijke geuren van de provencaals...
Lasagne met zalm en spinazie
Lekker licht comfort food. Geen zware lasagne die uren op je maag ligt, wel een licht verteerbare versie met “minder volle” producten en vooral focus...
Indisch gekruide wortelsoep
Ik had nog Patak’s Tikka Masala pasta over van eerder deze week. Ik dacht bij mezelf bij het bereiden van deze wortelsoep dat die kruiden daar eigenlijk perfect moeten bij...
Gember-kaneel appeltjes ontbijt/snack
Appeltjes gestoofd met gember en overgoten met een zelfgemaakte super-easy kaneelsiroop, hmm. Je krijgt het er vanbinnen heerlijk warm van. Voeg daarbij je favoriete yoghurt, topping naar keuze en nog...
Ovengebakken pompoen en bloemkool met linzen
Naar trouwe gewoonte werk ik graag met allerhande gedroogde en verse kruiden. De combinatie van curry, cayennepeper, koriander en zout past perfect bij deze groentenschotel....
Pittige aubergine
Dit is een lonende lunch. Met lonend bedoel ik in de zin van: weinig werk en groots resultaat. De marinade is heerlijk geurend en zoet. De sesamzaadjes en de granaatappel...
Giouvetsi
De basis van dit recept heb ik van mijn zus, Ann. Al heel wat jaren geleden heeft ze mij dit recept geleerd en intussen is het zowat geëvolueerd naar mijn...
Romige koolrabi-wortel soep
Veel vitamines, een mooie kleur en vooral -hartverwarmend- lekker. Dit soepje is van nature zoet en romig, zonder enige toevoeging van room of suiker. Koolrabi...
Sappige varkensoester met ovengebakken appeltjes en champignonroomsaus
Een mager, mals en sappig stukje vlees met zoetzure ovengebakken appeltjes, daarbij nog een smaakvolle champignonsaus en een portie wilde rijst om het compleet te maken. Hartverwarmend dit eten èn...
Soepje van witte selder met appel
Een toplekker soepje met een leuke crunch in de mond van knapperige stukjes appel. Misschien zou je witte selder (bleekselder) niet direct gebruiken voor een soep, maar je zal aangenaam...
Pasta met kipgehakt, puntpaprika en erwtjes
‘t Is zoet, ‘t is een zaad en het heeft een anijsachtig aroma: het is… karwijzaad. Ik gebruik deze specerij zelf niet heel erg vaak. ...
Tajine van konijn met pruimen
Ik keek al jaren stiekem uit naar een tajine. Het wachten duurde lang maar mijn geduld werd onlangs beloond met een prachtexemplaar. Een nieuw speeltje voor de keuken, dat tegelijk...
Tiramisu
De basis van dit recept heb ik van een goede vriend, Guy (waarvoor dank). Voor mij is er geen lekkerdere tiramisu. De smeuïge textuur, een vleugje zoet, een heerlijk koekje...
Romige appel-yoghurt muesli
Een friszuur en zoetig ontbijt op basis van volle havervlokken en yoghurt. Deze overnight havervlokken zijn een variant op Bircher muesli. Ik gebuik echter enkel...
Frambozendressing
Er zijn zo van die gerechten die van de eerste keer lukken. Dit is er zo eentje! Het stemt mij dan gelukkig dat “een beetje van dit en een beetje...
Soepje van biet en venkel met gerookte forel
Dit soepje eet je warm of koud. Heerlijk met een toef zure room, wat extra dille en gerookte forel.
Forelburger met gebakken watermoeloen
Een heerlijk fris gerechtje boordevol smaak! Het broodje van de hamburger heb ik vervangen door gebakken watermeloen. Je moet dat eerst proeven vooraleer je weet...
Gevulde paprika met tonijn
Een lekker lunchgerecht of een licht avondmaal dat je op 15 minuten in mekaar bokst. Verse groentjes, tonijn en smeuïge kaas vormen de basis van het recept. Serveer gerust met...
Tropisch ontbijt
Helemaal in warmere sferen met dit goed vullend en voedzaam ontbijt. Als je granola in huis hebt is het eigenlijk zo gemaakt. Het enige werk dat je eraan hebt is...
Frisse bloemkoolcouscous met curry
Een heerlijk kruidg gerechtje weeral. De kleur verraadt misschien dat ik mij hierin volop laat gaan met geel currypoeder. Het resultaat is echter een fris...
Saltimboca van kip met tomatensaus
Feestje! Niet alleen aan tafel, maar ook in ‘t buikje. Dit gerecht is pure comfort food. Een schotel die je deelt met wie je liefhebt. Bereid je maar al voor...
Havermoutkoek
Deze havermoutkoek kan je eten bij het ontbijt of als tussendoortje. Voedzaam en vullend is hij in ieder geval. De koek zit boordevol havermout, blokjes appel, stukjes noten. Resultaat? Een...
Cookie instellingen