-
1 bussel bleekselder
-
2 stronken prei
-
2 sjalotten
-
2 teentjes look
-
0,5 appel
-
2 blokjes vetarme groentenbouillon
-
1,5 blokjes kippenbouillon
-
2 l water
-
peper en zout
-
2 laurierblad
Bereiding
Een toplekker soepje met een leuke crunch in de mond van knapperige stukjes appel.
Misschien zou je witte selder (bleekselder) niet direct gebruiken voor een soep, maar je zal aangenaam verrast zijn van dit recept.
Proberen maar!
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingWas de groenten grondig onder stromend water. |
2
Klaar
20 minuten
|
BereidingDoe de groenten in een grote pot, voeg er het kokend water aan toe samen met de laurier en de bouillonblokjes. |
3
Klaar
5 minuten
|
AfwerkingHaal de laurierbladen uit de soep. |