• Home
  • Soep
  • Soepje van witte selder met appel

Soepje van witte selder met appel

0 0
Soepje van witte selder met appel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 bussel bleekselder
2 stronken prei
2 sjalotten
2 teentjes look
0,5 appel
2 blokjes vetarme groentenbouillon
1,5 blokjes kippenbouillon
2 l water
peper en zout
2 laurierblad

Leuke crunch in de mond van knapperige zoetzure stukjes appel.

Allergenen:
  • Selderij

Bereiding

Share

Een toplekker soepje met een leuke crunch in de mond van knapperige stukjes appel.

Misschien zou je witte selder (bleekselder) niet direct gebruiken voor een soep, maar je zal aangenaam verrast zijn van dit recept.

Proberen maar!

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Was de groenten grondig onder stromend water.
Ga over de stengels van de bleekselder met een rasp zodat je de meeste draden vooraf weghaalt.
Snij de selder en de prei in stukjes van +/- 1 cm breed. Versnipper de sjalot en de look.
Breng intussen het water aan de kook.

2
Klaar
20 minuten

Bereiding

Doe de groenten in een grote pot, voeg er het kokend water aan toe samen met de laurier en de bouillonblokjes.
Laat 20 minuten koken op laag vuur, onder deksel.

3
Klaar
5 minuten

Afwerking

Haal de laurierbladen uit de soep.
Mix de soep fijn en passeer de soep door een zeef om te vermijden dat er nog draden van de bleekselder in de soep zitten als je ze opdient.
Snij de appel in blokjes en verdeel over de borden.
Schenk de warme soep over de appelblokjes en serveer.

vorige
Pasta met kipgehakt, puntpaprika en erwtjes
volgende
Sappige varkensoester met ovengebakken appeltjes en champignonroomsaus
vorige
Pasta met kipgehakt, puntpaprika en erwtjes
volgende
Sappige varkensoester met ovengebakken appeltjes en champignonroomsaus
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies