-
750 g champignonmengeling van witte en kastanjechampignon, in grove stukken
-
200 g oesterzwamin grote stukken
-
1 grote sjalotgepeld en in grove stukken
-
1 stengel preiGewassen, in ringen van 1 cm
-
1 el tomatenpuree
-
2 teentjes lookgeperst
-
1 blokje vetarme groentenbouillon
-
2 blokjes bouillon van gedroogde champignon
-
5 laurierblad
-
5 takjes tijm
-
peper en zout
-
vetstof
-
1,5 l waterkokend
-
10 cl plantaardige light roomoptioneel
Bereiding
Niet zomaar een gewone champignonsoep, wel een echt herfstige, volle, edele champignonsoep. Ideaal om de kleine honger te stillen of in mini-versie als aperitiefhapje.
Stappen
1
Klaar
15 minuten
|
VoorbereidingVerhit wat vetstof in de soepkom. |
2
Klaar
|
Tip!Als je geen bouillon van champignon vindt dat is dit een gouden tip: in de supermarkt verkopen ze gedroogde champignons. Als je deze 15 min. laat weken in kokend water dan geven ze hun smaak af en heb je bouillon van champignon. De geweekte champignons zelf, die gebruik je niet en mogen weg. |
3
Klaar
30 minuten
|
BereidingVoeg het water toe alsook de bouillonblokjes. Voeg de laurier en tijm toe. |