Champignonsoep

0 0
Champignonsoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
750 g champignon mengeling van witte en kastanjechampignon, in grove stukken
200 g oesterzwam in grote stukken
1 grote sjalot gepeld en in grove stukken
1 stengel prei Gewassen, in ringen van 1 cm
1 el tomatenpuree
2 teentjes look geperst
1 blokje vetarme groentenbouillon
2 blokjes bouillon van gedroogde champignon
5 laurierblad
5 takjes tijm
peper en zout
vetstof
1,5 l water kokend
10 cl plantaardige light room optioneel

Ideaal om de kleine honger te stillen of in mini-versie als aperitiefhapje.

Allergenen:
  • Selderij

Bereiding

Share

Niet zomaar een gewone champignonsoep, wel een echt herfstige, volle, edele champignonsoep.  Ideaal om de kleine honger te stillen of in mini-versie als aperitiefhapje.

 

Stappen

1
Klaar
15 minuten

Voorbereiding

Verhit wat vetstof in de soepkom.
Breng het water aan de kook.
Als het vet goed heet is voeg je de champignons toe en bak je ze op hoog vuur. Laat kort stoven.
Voeg de sjalot, prei en look toe en laat kort mee stoven. Haal de oesterzwammen eruit en zet apart.
Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut stoven.

2
Klaar

Tip!

Als je geen bouillon van champignon vindt dat is dit een gouden tip: in de supermarkt verkopen ze gedroogde champignons. Als je deze 15 min. laat weken in kokend water dan geven ze hun smaak af en heb je bouillon van champignon. De geweekte champignons zelf, die gebruik je niet en mogen weg.

3
Klaar
30 minuten

Bereiding

Voeg het water toe alsook de bouillonblokjes. Voeg de laurier en tijm toe.
Laat de soep, onder deksel, rustig pruttelen gedurende 25 minuten.
Haal de takjes tijm en laurier uit de soep en mix fijn.
Voeg de oesterzwammen toe die je eerder apart gehouden hebt en werk af met een vleugje room.

vorige
Aardbei chia
volgende
Rode currysoep
vorige
Aardbei chia
volgende
Rode currysoep

Geef uw feedback

Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies