Klassiek wortelsoepje

0 0
Klassiek wortelsoepje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
500 g wortelen geraspt en in stukken van 1 cm
200 g ui gepeld en grof gesneden
300 g prei gewassen en in ringen van 1 cm
2 l water kokend
2 blokjes vetarme kippenbouillon
2 blokjes vetarme groentenbouillon
5 laurierblad
naar smaak peper en zout
paar takjes basilicum voor het serveren

pure bereiding, de (h)eerlijke beleving

Allergenen:
  • Selderij

Bereiding

Share

Een heerlijke klassieker die het altijd goed doet: wortelsoep.  Geen speciale toevoegingen, de pure bereiding, de (h)eerlijke beleving.

 

Stappen

1
Klaar
15 minuten

Voorbereiding

Was alle groenten en versnij ze volgens de aanwijzigingen.

2
Klaar
30 minuten

Bereiding

Breng water aan de kook.
Doe alle groenten in een soepkom en giet er het kokend water over. Voeg de bouillonblokjes en de laurier toe.
Laat onder deksel rustig pruttelen gedurende een half uur of tot alle groenten zacht zijn.
Vis de laurierblaadjes eruit. Mix tot een gladde soep.
Serveer met verse basilicum.

vorige
Wortelcake met topping van appel/pindaboter/kaneel
volgende
Fluwelig soepje van pastinaak en boterraap
vorige
Wortelcake met topping van appel/pindaboter/kaneel
volgende
Fluwelig soepje van pastinaak en boterraap
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies