• Home
  • Ontbijt
  • Wortelcake met topping van appel/pindaboter/kaneel

Wortelcake met topping van appel/pindaboter/kaneel

0 0
Wortelcake met topping van appel/pindaboter/kaneel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
150 g wortelen geraspt
3 dadel Medjoul, geweekt in heet water
100 g havermout
100 g volkoren speltbloem of ander meel
2 tl speculaaskruiden
2 ei
2 tl kaneelpoeder
10 cl plantaardige melk
2 rijpe banaan of te vervangen door 1 à 2 el honing, naar smaak
5 g bakpoeder (half zakje)
snuf zout
1 tl amandelextract
2 appel geschild en in schijfjes
Topping
4 el water
2 tl kaneelpoeder
1 tl pindakaas
1 tl suiker of honing of siroop

Perfect voor op die drukke dagen!

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten

  • Topping

Bereiding

Share

Heerlijk geurtje dat uit de oven komt.  Het zijn de speculaaskruiden die heel je huis naar herfst doen ruiken.

Ik hou van recepten als deze: eenvoudig, smakelijk, gezond en goed vullend. Eens afgekoeld verdeel ik de cake in stukken en bewaar ik ze in de vriezer. Ik eet de wortelcake bij het ontbijt of in de namiddag een plak als ik een hongertje heb.   Perfect voor op die drukke dagen!

Deze heb ik met appel afgewerkt.  Verrassend smeuïg en lekker.

Stappen

1
Klaar

De cake

Verwarm de over voor op 180°C. Bekleed je bakvorm met bakpapier. Ik gebruikte een rechthoekige cakevorm van +/- 20 x 12 cm.
Week de dadels in heet water en laat staan. Rasp de wortel (of gebruik geraspte wordel kant-en-klaar). Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in dunne schijfjes. Pel de banaan en snij in stukjes.
Neem een hoge maatbeker en doe daarin de banaan, dadels, melk, kaneel, speculooskruiden en eieren en zet er de staafmixer in tot alles fijngemalen is.
In een andere kom doe je het meel, bakpoeder en het zout. Voeg de gemixte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng met de kloppers van de mixer tot een egaal beslag.
Spatel de wortel erdoor.
Stort het beslag in de cakevorm. Verdeel er de appel over. Zet in de oven (warme lucht) gedurende 50 à 55 minuten.
Check met een prikker of de cake gaar is.

2
Klaar
5 minuten

Topping

Doe de ingrediënten vppr de topping in een steelpannetje. Zet het pannetje op een medium vuur en meng de ingrediënten met een garde.
Blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken. Proef of het zoet genoeg is voeg nu extra suiker, pindakaas of honing toe indien nodig.
Als de topping te dik is dan voeg je nog wat water toe.
Verdeel de topping over de cake.

Je bewaart de cake in een doos of in aluminiumfolie in de koelkast. Ze is zo minstens 4 dagen houdbaar.
Je kan ook de cake in stukken verdelen en in porties invriezen. In de diepvries kan je ze 1 maand bewaren.

vorige
Chocoladedessert vega style
volgende
Klassiek wortelsoepje
vorige
Chocoladedessert vega style
volgende
Klassiek wortelsoepje
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here