-
150 g wortelengeraspt
-
3 dadelMedjoul, geweekt in heet water
-
100 g havermout
-
100 g volkoren speltbloemof ander meel
-
2 tl speculaaskruiden
-
2 ei
-
2 tl kaneelpoeder
-
10 cl plantaardige melk
-
2 rijpe banaanof te vervangen door 1 à 2 el honing, naar smaak
-
5 g bakpoeder(half zakje)
-
snuf zout
-
1 tl amandelextract
-
2 appelgeschild en in schijfjes
-
Topping
-
4 el water
-
2 tl kaneelpoeder
-
1 tl pindakaas
-
1 tl suikerof honing of siroop
-
Bereiding
Heerlijk geurtje dat uit de oven komt. Het zijn de speculaaskruiden die heel je huis naar herfst doen ruiken.
Ik hou van recepten als deze: eenvoudig, smakelijk, gezond en goed vullend. Eens afgekoeld verdeel ik de cake in stukken en bewaar ik ze in de vriezer. Ik eet de wortelcake bij het ontbijt of in de namiddag een plak als ik een hongertje heb. Perfect voor op die drukke dagen!
Deze heb ik met appel afgewerkt. Verrassend smeuïg en lekker.
Stappen
1
Klaar
|
De cakeVerwarm de over voor op 180°C. Bekleed je bakvorm met bakpapier. Ik gebruikte een rechthoekige cakevorm van +/- 20 x 12 cm. |
2
Klaar
5 minuten
|
ToppingDoe de ingrediënten vppr de topping in een steelpannetje. Zet het pannetje op een medium vuur en meng de ingrediënten met een garde. Je bewaart de cake in een doos of in aluminiumfolie in de koelkast. Ze is zo minstens 4 dagen houdbaar. |