Tiramisu

De basis van dit recept heb ik van een goede vriend, Guy (waarvoor dank).  Voor mij is er geen lekkerdere tiramisu.  De smeuïge textuur, een...
4 januari 2020

Romige appel-yoghurt muesli

Bereidingstijd: 15 minuten
Een friszuur en zoetig ontbijt op basis van volle havervlokken en yoghurt. Deze overnight havervlokken zijn een variant op Bircher muesli. Ik gebuik echter enkel yoghurt, geen melk.  Je maakt...
2 januari 2020

Frambozendressing

Bereidingstijd: 5 minuten
Er zijn zo van die gerechten die van de eerste keer lukken.  Dit is er zo eentje! Het stemt mij dan gelukkig dat “een beetje van dit en een beetje...
26 juli 2019

Forelburger met gebakken watermoeloen

Bereidingstijd: 25 minuten
Een heerlijk fris gerechtje boordevol smaak! Het broodje van de hamburger heb ik vervangen door gebakken watermeloen.  Je moet dat eerst proeven vooraleer je weet hoe lekker dat is.  Beetje...
25 juli 2019

Gevulde paprika met tonijn

Bereidingstijd: 40 minuten
Een lekker lunchgerecht of een licht avondmaal dat je op 15 minuten in mekaar bokst.  Verse groentjes, tonijn en smeuïge kaas vormen de basis van het recept. Serveer gerust met...
18 juli 2019

Tropisch ontbijt

Bereidingstijd: 15 minuten
Helemaal in warmere sferen met dit goed vullend en voedzaam ontbijt.  Als je granola in huis hebt is het eigenlijk zo gemaakt.  Het enige werk...
4 mei 2019

Frisse bloemkoolcouscous met curry

Bereidingstijd: 25 minuten
Een heerlijk kruidg gerechtje weeral.  De kleur verraadt misschien dat ik mij hierin volop laat gaan met geel currypoeder.  Het resultaat is echter een fris en hartig bordje. Ik eet...
3 mei 2019

Saltimboca van kip met tomatensaus

Bereidingstijd: 60 minuten
Feestje!  Niet alleen aan tafel, maar ook in ’t buikje.  Dit gerecht is pure comfort food. Een schotel die je deelt met wie je liefhebt.  Bereid je maar al voor...
1 mei 2019

Havermoutkoek

Bereidingstijd: 40 minuten
Deze havermoutkoek kan je eten bij het ontbijt of als tussendoortje.  Voedzaam en vullend is hij in ieder geval.  De koek zit boordevol havermout, blokjes...
1 mei 2019

Ei muffins

Bereidingstijd: 30 minuten
Deze muffins zijn eigenlijk kleine frittata’s (quiche zonder deeg) die ik in een muffinvorm gebakken heb.  Je kan deze healthy muffins eten op ieder moment van de dag: voor ontbijt,...
22 april 2019

Griekse salade

Bereidingstijd: 15 minuten
Een kleurrijke en voedzame salade voor de lunch of als bijgerecht. Dit slaatje past qua smaakpallet ook lekker bij een chili con carne, dan heb je minder feta nodig.
31 maart 2019

Canneloni met zalm en spinazie

Een canneloni recept in 2 variëteiten: met of zonder pasta, aan jou de keuze.  De vulling en de saus zijn dezelfde.  Voor de canneloni zonder pasta werk ik met courgette....
27 maart 2019

Knolseldersoep

Bereidingstijd: 35 minuten
Zot lekker soepje dit!  Vol, romig en kruidig.  (Pré) lunch, (na)middagdip, apero, voor het avondeten, ieder moment is goed. Kids-proof, dummy-proof, party-proof, brunch-proof.  De garnituur zorgt voor bite en een...
27 maart 2019

Speculaas granola

Bereidingstijd: 35 minuten
Hmm, wat een heerlijke geur die zich verspreid als je deze granola bakt in de oven.  Deze granola zit boordevol vezels en goede vetten. Ik...
26 maart 2019

Mango smoothie

Bereidingstijd: 7 minuten
Een tropisch tussendoortje.  Frisse smaken, heerlijk verleidelijke geur.  Puur natuur en zonder toegevoegde suikers.
24 maart 2019

Yoghurt pannenkoeken

Bereidingstijd: 35 minuten
Zondag = pannekoekendag 🙂  Een alternatief en gezond ontbijtje voor die ochtenden waarop je al wat meer tijd hebt.  Dag 2 geniet je nog even...
10 maart 2019

Wortelsoep met gember

Bereidingstijd: 55 minuten
Een hartig soepje dat je van binnenuit opwarmt. Doordat je de groenten vooraf grilt, krijgt je soepje een extra lekkere smaak. Kokosmelk zorgt voor een tikkeltje extra smaak en een...
10 maart 2019

Toast Champignon

Bereidingstijd: 15 minuten
Een verse lunch, klaar in 10 minuten.  Goed vullend en superlekker! Healthy, all you can eat comfort food.
10 maart 2019