Bloemkoolcouscous

Bereidingstijd: 30 minuten
Frisse bloemkoolcouscous als lunch of als bijgerecht.  Een lichtere variant op gewone (tarwe)couscous voor wie een beetje op de koolhydraten let! Voor een luxe versie voeg je nog extra rozijnen,...
17 augustus 2020

Pompoensalade met currytofu en noten

Bereidingstijd: 45 minuten
Zomer, herfst of winter, dit recept past wonderwel ieder seizoen.  Lekker zoet en heerlijk vullend.  Verwarmend in de winter en heerlijk om koud te eten in de zomer.   Deze salade...
30 juli 2020

Klassieke Kalfsblanquette

Bereidingstijd: > 1 uur
Het is zondag dus het mag allemaal wat langer duren in de keuken.  Heerlijk als een kookput rustig staat te pruttelen op het vuur.  De heerlijke geuren van de provencaals...
5 april 2020

Lasagne met zalm en spinazie

Bereidingstijd: 50 minuten
Lekker licht comfort food.  Geen zware lasagne die uren op je maag ligt, wel een licht verteerbare versie met “minder volle” producten en vooral focus op het voedzame: proteïnen en...
31 maart 2020

Indisch gekruide wortelsoep

Bereidingstijd: 40 minuten
Ik had nog Patak’s Tikka Masala pasta over van eerder deze week.  Ik dacht bij mezelf bij het bereiden van deze wortelsoep dat die kruiden...
28 maart 2020

Gember-kaneel appeltjes ontbijt/snack

Bereidingstijd: 10 minuten
Appeltjes gestoofd met gember en overgoten met een zelfgemaakte super-easy kaneelsiroop, hmm.  Je krijgt het er vanbinnen heerlijk warm van. Voeg daarbij je favoriete yoghurt, topping naar keuze en nog...
28 maart 2020

Pittige aubergine

Bereidingstijd: 35 minuten
Dit is een lonende lunch.  Met lonend bedoel ik in de zin van: weinig werk en groots resultaat. De marinade is heerlijk geurend en zoet....
24 maart 2020

Giouvetsi

Bereidingstijd: > 2 uur
De basis van dit recept heb ik van mijn zus, Ann.  Al heel wat jaren geleden heeft ze mij dit recept geleerd en intussen is het zowat geëvolueerd naar mijn...
22 maart 2020

Romige koolrabi-wortel soep

Bereidingstijd: 30 minuten
Veel vitamines, een mooie kleur en vooral -hartverwarmend- lekker.  Dit soepje is van nature zoet en romig, zonder enige toevoeging van room of suiker. Koolrabi en wortel, heerlijke smaken samen...
20 maart 2020

Soepje van witte selder met appel

Bereidingstijd: 35 minuten
Een toplekker soepje met een leuke crunch in de mond van knapperige stukjes appel. Misschien zou je witte selder (bleekselder) niet direct gebruiken voor een soep, maar je zal aangenaam...
16 maart 2020

Tajine van konijn met pruimen

Bereidingstijd: 1u 20 min
Ik keek al jaren stiekem uit naar een tajine.  Het wachten duurde lang maar mijn geduld werd onlangs beloond met een prachtexemplaar. Een nieuw speeltje...
24 januari 2020

Tiramisu

De basis van dit recept heb ik van een goede vriend, Guy (waarvoor dank).  Voor mij is er geen lekkerdere tiramisu.  De smeuïge textuur, een vleugje zoet, een heerlijk koekje...
4 januari 2020

Romige appel-yoghurt muesli

Bereidingstijd: 15 minuten
Een friszuur en zoetig ontbijt op basis van volle havervlokken en yoghurt. Deze overnight havervlokken zijn een variant op Bircher muesli. Ik gebuik echter enkel yoghurt, geen melk.  Je maakt...
2 januari 2020

Forelburger met gebakken watermoeloen

Bereidingstijd: 25 minuten
Een heerlijk fris gerechtje boordevol smaak! Het broodje van de hamburger heb ik vervangen door gebakken watermeloen.  Je moet dat eerst proeven vooraleer je weet hoe lekker dat is.  Beetje...
25 juli 2019
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies