Klassieke Kalfsblanquette

Bereidingstijd: > 1 uur
Het is zondag dus het mag allemaal wat langer duren in de keuken.  Heerlijk als een kookput rustig staat te pruttelen op het vuur.  De...
5 april 2020

Lasagne met zalm en spinazie

Bereidingstijd: 50 minuten
Lekker licht comfort food.  Geen zware lasagne die uren op je maag ligt, wel een licht verteerbare versie met “minder volle” producten en vooral focus op het voedzame: proteïnen en...
31 maart 2020

Indisch gekruide wortelsoep

Bereidingstijd: 40 minuten
Ik had nog Patak’s Tikka Masala pasta over van eerder deze week.  Ik dacht bij mezelf bij het bereiden van deze wortelsoep dat die kruiden daar eigenlijk perfect moeten bij...
28 maart 2020

Pittige aubergine

Bereidingstijd: 35 minuten
Dit is een lonende lunch.  Met lonend bedoel ik in de zin van: weinig werk en groots resultaat. De marinade is heerlijk geurend en zoet. De sesamzaadjes en de granaatappel...
24 maart 2020

Giouvetsi

Bereidingstijd: > 2 uur
De basis van dit recept heb ik van mijn zus, Ann.  Al heel wat jaren geleden heeft ze mij dit recept geleerd en intussen is...
22 maart 2020

Romige koolrabi-wortel soep

Bereidingstijd: 30 minuten
Veel vitamines, een mooie kleur en vooral -hartverwarmend- lekker.  Dit soepje is van nature zoet en romig, zonder enige toevoeging van room of suiker. Koolrabi en wortel, heerlijke smaken samen...
20 maart 2020

Soepje van witte selder met appel

Bereidingstijd: 35 minuten
Een toplekker soepje met een leuke crunch in de mond van knapperige stukjes appel. Misschien zou je witte selder (bleekselder) niet direct gebruiken voor een...
16 maart 2020

Tajine van konijn met pruimen

Bereidingstijd: 1u 20 min
Ik keek al jaren stiekem uit naar een tajine.  Het wachten duurde lang maar mijn geduld werd onlangs beloond met een prachtexemplaar. Een nieuw speeltje voor de keuken, dat tegelijk...
24 januari 2020

Tiramisu

De basis van dit recept heb ik van een goede vriend, Guy (waarvoor dank).  Voor mij is er geen lekkerdere tiramisu.  De smeuïge textuur, een...
4 januari 2020

Romige appel-yoghurt muesli

Bereidingstijd: 15 minuten
Een friszuur en zoetig ontbijt op basis van volle havervlokken en yoghurt. Deze overnight havervlokken zijn een variant op Bircher muesli. Ik gebuik echter enkel yoghurt, geen melk.  Je maakt...
2 januari 2020

Frambozendressing

Bereidingstijd: 5 minuten
Er zijn zo van die gerechten die van de eerste keer lukken.  Dit is er zo eentje! Het stemt mij dan gelukkig dat “een beetje van dit en een beetje...
26 juli 2019

Forelburger met gebakken watermoeloen

Bereidingstijd: 25 minuten
Een heerlijk fris gerechtje boordevol smaak! Het broodje van de hamburger heb ik vervangen door gebakken watermeloen.  Je moet dat eerst proeven vooraleer je weet hoe lekker dat is.  Beetje...
25 juli 2019

Gevulde paprika met tonijn

Bereidingstijd: 40 minuten
Een lekker lunchgerecht of een licht avondmaal dat je op 15 minuten in mekaar bokst.  Verse groentjes, tonijn en smeuïge kaas vormen de basis van het recept. Serveer gerust met...
18 juli 2019

Tropisch ontbijt

Bereidingstijd: 15 minuten
Helemaal in warmere sferen met dit goed vullend en voedzaam ontbijt.  Als je granola in huis hebt is het eigenlijk zo gemaakt.  Het enige werk...
4 mei 2019

Frisse bloemkoolcouscous met curry

Bereidingstijd: 25 minuten
Een heerlijk kruidg gerechtje weeral.  De kleur verraadt misschien dat ik mij hierin volop laat gaan met geel currypoeder.  Het resultaat is echter een fris en hartig bordje. Ik eet...
3 mei 2019

Saltimboca van kip met tomatensaus

Bereidingstijd: 60 minuten
Feestje!  Niet alleen aan tafel, maar ook in ‘t buikje.  Dit gerecht is pure comfort food. Een schotel die je deelt met wie je liefhebt.  Bereid je maar al voor...
1 mei 2019

Havermoutkoek

Bereidingstijd: 40 minuten
Deze havermoutkoek kan je eten bij het ontbijt of als tussendoortje.  Voedzaam en vullend is hij in ieder geval.  De koek zit boordevol havermout, blokjes...
1 mei 2019

Ei muffins

Bereidingstijd: 30 minuten
Deze muffins zijn eigenlijk kleine frittata’s (quiche zonder deeg) die ik in een muffinvorm gebakken heb.  Je kan deze healthy muffins eten op ieder moment van de dag: voor ontbijt,...
22 april 2019
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies