Appelcrumble light

0 0
Appelcrumble light

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 grote appel geschild, in blokjes van +/- 1.5 cm
2 tl kaneelpoeder
2 tl honing of een andere zoetstof (zoals Sugarly) of suiker
40 g havervlokken
1 el volkoren speltbloem
1 tl bakpoeder
2 tl amandelpoeder
1 tl amandelextract of vanille extract
snuifje muskaatnoot
1 eiwit
yoghurt voor erbij
fruit naar keuze voor erbij

een toplekker ontbijttaartje waarvan je schaamteloos mag genieten. 

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Noten

Bereiding

Share

Wie houdt er niet van crumble?  Wie denkt bij crumble aan een warm, krokant, knisperig kruimellaagje over fruit?  Wie wil er graag een lichte versie van proberen?  Lees dan vooral verder!

Ik vind het geweldig, een crumble.  Ik ben echter altijd een beetje bang voor die caloriebom die ik dan gewoonlijk geserveerd krijg. Daar moest ik iets op vinden.  Dus bedacht ik een recept waarin ik de boter vervang door eiwit en de suiker door honing of zoetstof.  Resultaat: een toplekker ontbijttaartje of snack waarvan je schaamteloos mag genieten.

Ik maak ineens 2 porties.  De dag erna even opwarmen in de microgolfoven, wat yoghurt en vers fruit erbij en klaar!  De crumble is de tweede dag iets minder krokant maar de eerder ‘chewy’ bite is al even aangenaam.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C, warme lucht.
Doe de appelblokjes in een kom en meng er de kaneel en 1 tl Sugarly of honing onder. De kaneel moet de appel mooi omhullen en gelijk verdeeld zijn.
Doe de blokjes in een kleine ovenschaal.

2
Klaar
30 minuten

Bereiding

Meng in een andere kom de havervlokken, de bloem, bakpoeder en amandelpoeder. Voeg er het amandelextract en de Sugarly (of honing) aan toe alsook een snuifje muskaatnoot.
Splits het ei. Het eigeel heb je niet nodig. Voeg het eiwit toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Duik er gerust met je handen in om goed te kunnen mengen.
Schep het kruimelmengesel over de appels en zet in de oven gedurende +/- 30 minuten. Als de bovenkant te bruin dreigt te worden, zet de oven dan naar 160°C. Het is de bedoeling dat de appels zacht zijn en de crumble krokant is.
Serveer warm met yoghurt en fruit.

vorige
Fluwelig soepje van pastinaak en boterraap
volgende
Aardbei chia
vorige
Fluwelig soepje van pastinaak en boterraap
volgende
Aardbei chia
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here