-
2 grote appelgeschild, in blokjes van +/- 1.5 cm
-
2 tl kaneelpoeder
-
2 tl honingof een andere zoetstof (zoals Sugarly) of suiker
-
40 g havervlokken
-
1 el volkoren speltbloem
-
1 tl bakpoeder
-
2 tl amandelpoeder
-
1 tl amandelextractof vanille extract
-
snuifje muskaatnoot
-
1 eiwit
-
yoghurtvoor erbij
-
fruitnaar keuze voor erbij
Bereiding
Wie houdt er niet van crumble? Wie denkt bij crumble aan een warm, krokant, knisperig kruimellaagje over fruit? Wie wil er graag een lichte versie van proberen? Lees dan vooral verder!
Ik vind het geweldig, een crumble. Ik ben echter altijd een beetje bang voor die caloriebom die ik dan gewoonlijk geserveerd krijg. Daar moest ik iets op vinden. Dus bedacht ik een recept waarin ik de boter vervang door eiwit en de suiker door honing of zoetstof. Resultaat: een toplekker ontbijttaartje of snack waarvan je schaamteloos mag genieten.
Ik maak ineens 2 porties. De dag erna even opwarmen in de microgolfoven, wat yoghurt en vers fruit erbij en klaar! De crumble is de tweede dag iets minder krokant maar de eerder ‘chewy’ bite is al even aangenaam.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180°C, warme lucht. |
2
Klaar
30 minuten
|
BereidingMeng in een andere kom de havervlokken, de bloem, bakpoeder en amandelpoeder. Voeg er het amandelextract en de Sugarly (of honing) aan toe alsook een snuifje muskaatnoot. |