• Home
  • Ontbijt
  • Romige plattekaas met vijgen, granola en noten

Romige plattekaas met vijgen, granola en noten

0 0
Romige plattekaas met vijgen, granola en noten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
400 g plattekaas
2 kl amandelextract
2 kl honing
6 vijgen
2 peer
2 handvol blauwe bessen
4 el granola
2 el grofgehakte noten
kokosolie of een andere vetstof naar keuze

Het recept neemt 10 minuten van jouw kostbare tijd in 's ochtends maar je krijgt er een vullend en gezond ontbijt voor in de plaats. 

Allergenen:
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Pinda's

Bereiding

Share

Heerlijke vijgentijd, ze zijn nu volop in het seizoen dus moeten we er ten volle van genieten.  Ik heb mijn vijgen graag warm geserveerd en nog liefst van al verwerkt in een ontbijt, dessert of bij de lunch.

Het recept neemt 10 minuten van jouw kostbare tijd in ‘s ochtends maar je krijgt er een vullend en gezond ontbijt voor in de plaats.

Stappen

1
Klaar

Bereiding

Verwarm een bakpan met anti-kleeflaag op het vuur en laat er de vetstof in smelten.
Snij de peren in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snij in kleinere stukken.
Snij het kopje van de vijgen, dat is hard en niet lekker. Snij de vijgen in 4.
Klop de plattekaas romig, samen met het amandelextract. Als je dat wenst, dan kan je de plattekaas wat zoeter maken.

Als de vetstof gesmolten is, voeg dan de vijgen en de stukjes peer toe. Bedruip met de honing en keer het fruit regelmatig om zodat het niet aanbakt. Bak het fruit op een zacht vuur gedurende een 5-tal minuten. Bak de laatste 2 minuten ook de blauwe bessen mee. Het mag geen moes worden dus laat het niet te lang op het vuur staan.

Verdeel de plattekaas over 2 kommen. Schik er het warm fruit over. Werk af met granola en noten.

vorige
Courgetti met gerookte zalm in een mierikswortel roomsausje met dille
volgende
Preisoep met curry en saffraan
vorige
Courgetti met gerookte zalm in een mierikswortel roomsausje met dille
volgende
Preisoep met curry en saffraan
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here