-
400 g plattekaas
-
2 kl amandelextract
-
2 kl honing
-
6 vijgen
-
2 peer
-
2 handvol blauwe bessen
-
4 el granola
-
2 el grofgehakte noten
-
kokosolieof een andere vetstof naar keuze
Bereiding
Heerlijke vijgentijd, ze zijn nu volop in het seizoen dus moeten we er ten volle van genieten. Ik heb mijn vijgen graag warm geserveerd en nog liefst van al verwerkt in een ontbijt, dessert of bij de lunch.
Het recept neemt 10 minuten van jouw kostbare tijd in ‘s ochtends maar je krijgt er een vullend en gezond ontbijt voor in de plaats.
Stappen
1
Klaar
|
BereidingVerwarm een bakpan met anti-kleeflaag op het vuur en laat er de vetstof in smelten. Als de vetstof gesmolten is, voeg dan de vijgen en de stukjes peer toe. Bedruip met de honing en keer het fruit regelmatig om zodat het niet aanbakt. Bak het fruit op een zacht vuur gedurende een 5-tal minuten. Bak de laatste 2 minuten ook de blauwe bessen mee. Het mag geen moes worden dus laat het niet te lang op het vuur staan. Verdeel de plattekaas over 2 kommen. Schik er het warm fruit over. Werk af met granola en noten. |