• Home
  • Apero
  • Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas

Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas

0 0
Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 vel bladerdeeg
150 g gerookte zalm
1 ei losgeklopt
75 g kruidenkaas Met look en fijne kruiden (ik gebruik Boursin)

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Met bladerdeeg tover je in geen tijd een heerlijk hapje op tafel

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Vis

Bereiding

Share

Ik vind het heerlijk om vrienden over de vloer te hebben.  We houden van een uitgebreid aperitief en daarbij horen zelfgemaakte hapjes.

Niet altijd even licht maar wel vers en zelfgemaakt.  De boog kan niet altijd gespannen staan 🙂

Met bladerdeeg kan je heel creatief zijn en tover je in geen tijd een heerlijk hapje voor de dag.

 

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 210°C (warme lucht).
Rol het vel bladerdeeg uit en besmeer het met de kruidenkaas.
Snij de cirkel doormidden en verdeel zo in 12 spiesen (punten).
Beleg iedere spies met gerookte zalm en rol op van de brede kant naar de punt van de spies toe.
Klop het ei los.
Leg de hapjes op een vel bakpapier op een bakplaat en smeer ze in met een dun laagje eimengsel. Dat zal zorgen voor de mooie goudgele kleur en de glans na het bakken.

2
Klaar
minuten

Bereiding

Plaats de bakplaat in de warme oven en bak af gedurende 15 minuten.

vorige
Griekse salade
volgende
Griesmeeltaartje met peer en blauwe bes
vorige
Griekse salade
volgende
Griesmeeltaartje met peer en blauwe bes