• Home
  • Lunch
  • Couscoussalade met geroosterde pompoen en gerookte zalm

Couscoussalade met geroosterde pompoen en gerookte zalm

0 0
Couscoussalade met geroosterde pompoen en gerookte zalm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 butternut
200 g couscous
1/2 blokje visbouillon opgelost in 310 ml heet water
1 à 2 ui heb je een grote pompoen, gebruik dan 2 uien
180 g gerookte zalm in fijne reepjes gesneden
olijfolie
peper en zout
1 limoen het sap voor de salade, de zeste voor de dressing
gemengde salade
Dille-komijndressing
100 g volle yoghurt
2 el dille diepvries, vers of gedroogd
1 el honing
1 kl mosterd
1 kl komijn
geraspte limoenschil

Pompoen en gerookte zalm met dille, dat is een lekkere combinatie.

Allergenen:
  • Gluten
  • Melk
  • Mosterd
  • Selderij
  • Vis

  • Dille-komijndressing

Bereiding

Share

Een heerlijk gezonde schotel die je makkelijk vooraf kan klaarmaken!  Met dit recept zit je goed voor een heerlijk vullende lunch of avondeten.  Pompoen en gerookte zalm met dille, dat is een lekkere combinatie. Ik vind dat het bereiden van couscous altijd iets magisch heeft.  Hoe een ingrediënt met behulp van wat water en kruiden kan resulteren in een smakelijk gerecht, zo simpel en zo gemakkelijk.  Het bereiden van dit gerecht kost weinig moeite.  Het is vooral de oven die het harde werk verricht. Ideaal dus om vooraf te bereiden want deze schotel eet je koud.  Laat het smaken!

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven op 200° (warme lucht). Snij de butternut in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Snij dunne plakken van de pompoen met behulp van een mandoline. Leg de plakken pompoen en een grof gesneden ui in een ovenschaal en sprenkel er olijfolie over. Kruid af met peper en zout.

2
Klaar

Plaats de schotel in de oven gedurende 30 minuten. Roer na een kwartier baktijd even om aanbakken te voorkomen. De pompoen moet goed zacht zijn. Haal de pompoen uit de oven en versnijd hem in kleine stukken.

3
Klaar

Doe de couscous in een kom en giet er de warme bouillon over. Dek af en laat 5 minuten rusten en roer dan de couscous los. Kruid verder af met peper en zout.

4
Klaar

Meng voor de dressing de mosterd, yoghurt, komijn, honing, dille en limoenzeste onder mekaar. Kruid af met peper en zout.

5
Klaar

Meng de salade onder de couscous en voeg de zalm toe. Voeg het limoensap toe en kruid bij met peper en zout indien nodig.

vorige
Ananas donuts
volgende
4-minuten granola
vorige
Ananas donuts
volgende
4-minuten granola
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here