• Home
  • Vis
  • Scampi met rode curry en kokos

Scampi met rode curry en kokos

0 0
Scampi met rode curry en kokos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
20 scampi's gepeld en het darmkanaal verwijderd
30 cl kokosmelk lopende
1 el tomatenpuree
2 el rode currypasta
1 citroengras doormidden gesneden en gekneusd
2 cm gember geschild en in schijfjes gesneden
1 tl paprikapoeder
peper en zout
1 courgette in blokjes gesneden
1 rode paprika in blokjes gesneden
2 stengels prei in blokjes gesneden
1 rode ui fijn gesneden
1 sjalotten fijn gesneden
1 teentje look
4 pijpajuin in stukjes van +/- 1 cm lang gesneden
2 wortelen in blokjes gesneden
koriander grof gesneden
olijfolie

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Aan dit gerechtje heb ik veel groenten toegevoegd zodat we de nodige vitamines opnemen.

Allergenen:
  • Noten
  • Schaaldieren

Bereiding

Share

Tussen al het feestgedruis in zijn we het ons lichaam verplicht om het even een pauze te gunnen.  Dit gerecht is daarvoor prima geschikt.  De scampi’s zijn een feestelijk ingrediënt en toch licht verteerbaar.  Aan dit gerechtje heb ik veel groenten toegevoegd zodat we de nodige vitamines opnemen.  Kokosmelk zorgt voor het romige en vullende effect.  Een super lekker, vullend en verwarmend gerechtje.

Stappen

1
Klaar

Verwarm een scheut olijfolie in een wok of een grote, diepe pan. Fruit de ui en de sjalot glazig. Voeg dan de rest van de gesneden groenten toe, samen met look, gember en citroenstengel en laat een paar minuten stoven, tot de groenten beetgaar zijn. Roer regelmatig om.

2
Klaar

Zet het vuur wat hoger en voeg er dan de scampi’s aan toe. Laat ze een drietal minuten mee bakken. Keer tussendoor de scampi’s om. Kruid intussen af met paprika, peper en zout.

3
Klaar

Voeg de tomatenpuree en de currypasta toe en laat die 1 minuut meebakken. Leng aan met de kokosmelk. Laat het gerecht nog even doorkoken en werk af met de verse koriander.

4
Klaar

Er zijn veel varianten van rode currypasta verkrijgbaar. De ene variant al pittiger, zouter of zoeter dan de andere. Mijn favoriet is de rode currypasta van Delhaize. Deze is warm van smaak, niet pikant en bevat weinig suiker. Begin telkens met een kleine hoeveelheid en voeg geleidelijk currypasta toe naar eigen smaak.
Als alternatief voor de kokosmelk kan je ook culinaire kokosroom gebruiken. In dat geval voeg je 40 cl kokosroom toe of leng je de room aan met wat visbouillon.

vorige
Winterse overnight havermout
volgende
Suikervrije boekweitpannenkoekjes
vorige
Winterse overnight havermout
volgende
Suikervrije boekweitpannenkoekjes

Geef uw feedback