-
20 scampi'sgepeld en het darmkanaal verwijderd
-
30 cl kokosmelklopende
-
1 el tomatenpuree
-
2 el rode currypasta
-
1 citroengrasdoormidden gesneden en gekneusd
-
2 cm gembergeschild en in schijfjes gesneden
-
1 tl paprikapoeder
-
peper en zout
-
1 courgettein blokjes gesneden
-
1 rode paprikain blokjes gesneden
-
2 stengels preiin blokjes gesneden
-
1 rode uifijn gesneden
-
1 sjalottenfijn gesneden
-
1 teentje look
-
4 pijpajuinin stukjes van +/- 1 cm lang gesneden
-
2 wortelenin blokjes gesneden
-
koriandergrof gesneden
-
olijfolie
Bereiding
Tussen al het feestgedruis in zijn we het ons lichaam verplicht om het even een pauze te gunnen. Dit gerecht is daarvoor prima geschikt. De scampi’s zijn een feestelijk ingrediënt en toch licht verteerbaar. Aan dit gerechtje heb ik veel groenten toegevoegd zodat we de nodige vitamines opnemen. Kokosmelk zorgt voor het romige en vullende effect. Een super lekker, vullend en verwarmend gerechtje.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm een scheut olijfolie in een wok of een grote, diepe pan. Fruit de ui en de sjalot glazig. Voeg dan de rest van de gesneden groenten toe, samen met look, gember en citroenstengel en laat een paar minuten stoven, tot de groenten beetgaar zijn. Roer regelmatig om. |
2
Klaar
|
Zet het vuur wat hoger en voeg er dan de scampi’s aan toe. Laat ze een drietal minuten mee bakken. Keer tussendoor de scampi’s om. Kruid intussen af met paprika, peper en zout. |
3
Klaar
|
Voeg de tomatenpuree en de currypasta toe en laat die 1 minuut meebakken. Leng aan met de kokosmelk. Laat het gerecht nog even doorkoken en werk af met de verse koriander. |
4
Klaar
|
Er zijn veel varianten van rode currypasta verkrijgbaar. De ene variant al pittiger, zouter of zoeter dan de andere. Mijn favoriet is de rode currypasta van Delhaize. Deze is warm van smaak, niet pikant en bevat weinig suiker. Begin telkens met een kleine hoeveelheid en voeg geleidelijk currypasta toe naar eigen smaak. |