Popcorn met chocolade en kokos

0 0
Popcorn met chocolade en kokos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
100 g popcornmais
75 g chocolade met zeezout
1 el kokosschilfers
1 tl kokosolie

Dit is te lekker!

Allergenen:
  • Noten

Bereiding

Share

Dit is te lekker.  Hier kan ik niet aan weerstaan.  Om vingers bij af te likken… Zoute chocolade, popcorn en kokos.  Topcombinatie!  Het duurt maar 10 minuten om klaar te maken en je hebt een superlekkere snack zonder toegevoegde suiker.  Ik maak deze popcorn met de Delicata chocolade ‘Dark Fleur de Sel’ van Delhaize.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Bereiding

Breek de chocolade in kleine stukken en smelt hem au bain-marie.
Zet intussen een grote kookpot met dikke bodem op hoog vuur en verhit er de kokosolie in. Als de pot goed heet is, voeg dan de maiskorrels toe. Roer de mais om met de olie. Plaats een deksel op de pot en zet het vuur lager. Wanneer de mais begint te poffen, schud dan tussendoor de kom met de mais op. Ik doe dat met een keukenhanddoek. Je spant de handdoek van handvat, over het deksel, naar het ander handvat en dan opschudden. Laat het deksel altijd op de pot. De maiskorrels zijn regelrechte projectielen.
Als de mais gepoft is voeg je de kokosschilfers toe en verdeel je de chocolade erover. Meng goed met een spatel of een lepel tot alle chocolade goed opgenomen en vermengd is.
Je kan de popcorn in de koelkast bewaren gedurende minstens 2 dagen.

vorige
Griesmeeltaartje met peer en blauwe bes
volgende
Ei muffins
vorige
Griesmeeltaartje met peer en blauwe bes
volgende
Ei muffins

Geef uw feedback

Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies