-
25 g griesmeel
-
50 cl amandelmelk
-
2 ei
-
2 kl kokosbloesemsuiker
-
1 tl vanille extract
-
60 g havermout
-
1 kardemonpeul
-
1 tl kaneel
-
1 peer
-
handvol blauwe bessen
Bereiding
Een heerlijk warm ontbijtje, dat vind ik altijd lekker. Of het nu buiten vriest of lekker warm is, maakt mij niks uit.
In deze gebakken griesmeel heb ik peer en blauwe bes gebruikt. Je kiest uiteraard zelf welk fruit je gebruikt en lekker vind. Een andere leuke combinatie is appel en framboos of banaan en aardbei.
Je kan dit ontbijt warm of koud opeten. Omdat het al wat langer duurt om te maken, bereid ik het de dag vooraf.
Stappen
1
Klaar
12 minuten
|
GriesmeelpuddingVerhit 25 cl van de melk in een sauskommetje. Wanneer de melk het kookpunt bijna bereikt heeft, voeg dan de griesmeel toe. Blijf zachtjes roeren gedurende 10 minuten om te voorkomen dat de griesmeelpudding aanbrandt en samenklit. Neem de pot van het vuur en laat afkoelen. |
2
Klaar
5 minuten
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 200°C (warme lucht). Zet 2 hittebestendige potjes klaar met een diameter van ongeveer 10 cm (ramequin) of gebruik een kleine ovenschotel. |
3
Klaar
30 minuten
|
AfwerkingWas de peer, snij ze in 2 en haal er het klokhuis uit. |