Griesmeeltaartje met peer en blauwe bes

0 0
Griesmeeltaartje met peer en blauwe bes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
25 g griesmeel
50 cl amandelmelk
2 ei
2 kl kokosbloesemsuiker
1 tl vanille extract
60 g havermout
1 kardemonpeul
1 tl kaneel
1 peer
handvol blauwe bessen

Een andere leuke combinatie is appel en framboos of banaan en aardbei. 

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Bereiding

Share

Een heerlijk warm ontbijtje, dat vind ik altijd lekker.  Of het nu buiten vriest of lekker warm is, maakt mij niks uit.

In deze gebakken griesmeel heb ik peer en blauwe bes gebruikt.  Je kiest uiteraard zelf welk fruit je gebruikt en lekker vind.  Een andere leuke combinatie is appel en framboos of banaan en aardbei.

Je kan dit ontbijt warm of koud opeten.  Omdat het al wat langer duurt om te maken, bereid ik het de dag vooraf.

Stappen

1
Klaar
12 minuten

Griesmeelpudding

Verhit 25 cl van de melk in een sauskommetje. Wanneer de melk het kookpunt bijna bereikt heeft, voeg dan de griesmeel toe. Blijf zachtjes roeren gedurende 10 minuten om te voorkomen dat de griesmeelpudding aanbrandt en samenklit. Neem de pot van het vuur en laat afkoelen.

2
Klaar
5 minuten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C (warme lucht). Zet 2 hittebestendige potjes klaar met een diameter van ongeveer 10 cm (ramequin) of gebruik een kleine ovenschotel.
Blend de havermout tot bloem in de blender of met een staafmixer.
Maal de karedemonpeul fijn in een vijzel of gebruik het achterste van een lepel.
Klop de eieren met een mixer samen met de kokosbloesemsuiker tot je een lichtgele, beige, luchtige massa krijgt. Voeg de rest van de melk eraan toe alsook de havermoutbloem, de griesmeelpdding, vanille extract, kaneel en kardemon. Meng het geheel met een mixer op lage stand.
Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes, verdeel er de blauwe bessen over en zet in de oven gedurende 10 minuten.

3
Klaar
30 minuten

Afwerking

Was de peer, snij ze in 2 en haal er het klokhuis uit.
Neem de ovenschotels uit de oven en duw er de peer goed in. Zet terug in de oven gedurende 20 à 25 minuten, tot wanneer de peer zacht is.
Als de griesmeel zou beginnen aanbakken dan leg je er zilverpapier over.
Werk af met blauwe bessen in het hart van de peer.

vorige
Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas
volgende
Popcorn met chocolade en kokos
vorige
Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas
volgende
Popcorn met chocolade en kokos
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here