-
Falafels
-
240 g kikkererwtenblik, uitgelekt
-
16 g bloem
-
eiwit
-
1 grote of 2 kleine sjalot
-
1 teentje look
-
0,5 tl korianderpoeder
-
1 tl komijn
-
peper en zout
-
25 g peterselie
-
Salade
-
2 porties jonge saladein fijne reepjes
-
6 handvol diepvrieserwtengekookt
-
1/4 bio rode koolin fijne reepjes
-
6 pijpajuinin dunne ringen
-
0,5 blikje mais
-
1 el grofgehakte noten
-
2 grote wortelengeraspt
-
naar wens muntfijngesneden
-
Dressing
-
1 el pindakaas
-
2 tl sojasaus
-
een paar drupjes honing
-
1 el water
Bereiding
Ik wilde al lang falafels zelf maken. Er zijn zoveel recepten voor te vinden, maar geen wat mij 100% beviel. Dan maar zelf één en ander uitproberen en de logica zijn werk laten doen. Er zijn zo van die recepten die van de eerste keer goed zitten, geweldig gevoel als het dan ook nog lekker is, zonder veel poeha en zonder veel te moeten proberen. Feilloos, jij kan het ook.
De dressing is er ééntje om vingers bij af te likken. Ik heb het potje schaamteloos leeg’gevingerd’ 🙂
Stappen
1
Klaar
10 minuten + rusten
|
FalafelsNeem er een hakmolen bij en volg deze laagjes; |
2
Klaar
|
SaladeKook de erwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat dan afkoelen (of spoel met koud water tot ze lauw zijn). |
3
Klaar
20 minuten
|
Bak de falafelIk gebruik de airfryer maar je kan de falafel ook bakken in de pan. Als je de falafel bakt in de pan dan gebruik je best een flinke laag olie en pan met anti-aanbaklaag. |
4
Klaar
|
AfwerkingMeng vlak voor het opdienen de dressing door de rauwkostsalade. |
1 Reactie Verberg reacties
Jouw dressing was fe-no-me-naal!
Wat een leuk idee en snel klaar.
U kan geen feedback plaatsen.