• Home
  • Lunch
  • Falafel – rauwkost – aziatische dressing

Falafel – rauwkost – aziatische dressing

0 0
Falafel – rauwkost – aziatische dressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
Falafels
240 g kikkererwten blik, uitgelekt
16 g bloem
eiwit
1 grote of 2 kleine sjalot
1 teentje look
0,5 tl korianderpoeder
1 tl komijn
peper en zout
25 g peterselie
Salade
2 porties jonge salade in fijne reepjes
6 handvol diepvrieserwten gekookt
1/4 bio rode kool in fijne reepjes
6 pijpajuin in dunne ringen
0,5 blikje mais
1 el grofgehakte noten
2 grote wortelen geraspt
naar wens munt fijngesneden
Dressing
1 el pindakaas
2 tl sojasaus
een paar drupjes honing
1 el water

De dressing is er ééntje om vingers bij af te likken.

Allergenen:
  • Ei
  • Noten

  • Falafels

  • Salade

  • Dressing

Bereiding

Share

Ik wilde al lang falafels zelf maken.  Er zijn zoveel recepten voor te vinden, maar geen wat mij 100% beviel.  Dan maar zelf één en ander uitproberen en de logica zijn werk laten doen.  Er zijn zo van die recepten die van de eerste keer goed zitten, geweldig gevoel als het dan ook nog lekker is, zonder veel poeha en zonder veel te moeten proberen.  Feilloos, jij kan het ook.

De dressing is er ééntje om vingers bij af te likken.  Ik heb het potje schaamteloos leeg’gevingerd’ 🙂

Stappen

1
Klaar
10 minuten + rusten

Falafels

Neem er een hakmolen bij en volg deze laagjes;
sjalot, look, bloem, eiwit, kikkererwt, peterselie, koriander, komijn, peper en zout.
Hakken tot wanneer alles goed gemengd is en de kikkererwten fijn en korrelig zijn. Als het mengsel nog te nat is dan kan je extra bloem toevoegen.
Proef of je basis voldoende gekruid is.
Maak je handen nat en rol 8 à 10 balletjes van het mengsel.
Zet koel weg.

2
Klaar

Salade

Kook de erwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat dan afkoelen (of spoel met koud water tot ze lauw zijn).
Versnij alle groenten zoals aangegeven.
Doe de salade, rode kool, mais, wortel, noten, pijpajuin munt en de afgekoelde erwten in een mengkom. Voeg peper en zout toe en meng goed om.
Maak de dressing door alle ingrediënten daarvoor te mengen. Indien nodig voeg je extra water toe.

3
Klaar
20 minuten

Bak de falafel

Ik gebruik de airfryer maar je kan de falafel ook bakken in de pan.
Airfryer: verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg een bakpapier in de bakvorm en verdeel er de balletjes over.
Laat 5 minuten bakken op 180°C. Verhoog de temperatuur naar 190°C en laat nog 15 minuten bakken.

Als je de falafel bakt in de pan dan gebruik je best een flinke laag olie en pan met anti-aanbaklaag.
Je bakt ze dan 10 à 15 minuten. Draai de balletjes regelmatig om zodat ze niet aanbranden.

4
Klaar

Afwerking

Meng vlak voor het opdienen de dressing door de rauwkostsalade.
Verdeel de salade over 2 diepe borden en dien op met de falafelballetjes.

vorige
Rode currysoep
volgende
Gegrilde tofu met groene kool quinoa
vorige
Rode currysoep
volgende
Gegrilde tofu met groene kool quinoa

1 Reactie Verberg reacties

U kan geen feedback plaatsen.

Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies