Gegrilde tofu met groene kool quinoa

0 0
Gegrilde tofu met groene kool quinoa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 blok tofu of halloumi
400 g groene kool voorgesneden
60 g quinoa goed gespoeld
1 limoen zeste
2 el sojasaus
1 chilipeper rode
1 look
1 sjalot in ringen
0.5 blokje vetarme groentenbouillon
water
vetstof
peper en zout

Een recept voor die dagen dat het een lichter gerecht mag zijn.

Allergenen:
  • Mosterd
  • Selderij
  • Soja

Bereiding

Share

Een receptje voor de dagen dat het wat een wat lichter gerecht mag zijn.

Heb je toch een ongelooflijke zin in iets hartigers?  Dan kan je de tofu vervangen door halloumi of berloumi.

Heb je het liever minder pittig in je bord?  Dan kan je de chilipeper weglaten.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Laat de tofu uitlekken en marineer met de sojasaus, peper en eventueel wat sesamolie.
Gebruik je halloumi in plaats van tofu, wees dan voorzichtig met zout want de kaas is al vrij zout op zich.
Halloumi dien je niet te laten marineren en kan je gewoon grillen zonder verdere toevoegingen.
Spoel de quinoa. Breng water aan de kook.
Pel de sjalot en snij in fijne ringen. Pel de look en rasp fijn.
Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijst en hak fijn.
Warm de grillpan alvast op.

2
Klaar
15 minuten

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg peper en zout toe aan het water.
Verhit vetstof in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de sjalot en de look gedurende een tweetal minuten. Voeg de groene kool toe en bak een paar minuten mee. Kruid af met peper en zout. Voeg 15 cl warm water toe en verkruimel het bouillonblokje over de groene kool.
Laat afgedekt 10 minuten garen.
Grill intussen de tofu 4 minuten langs iedere kant. Kruid af met peper.
Verwijder indien nodig het overtollig kookwater van de quinoa. Meng de quinoa onder de groene kool.
Rasp wat limoenschil boven de groene kool als afwerking.
Serveer een portie van de groene kool op een bord, samen met de gegrilde tofu.

vorige
Falafel – rauwkost – aziatische dressing
volgende
Bloemkoolrisotto met pastinaak en gegratineerde kaas
vorige
Falafel – rauwkost – aziatische dressing
volgende
Bloemkoolrisotto met pastinaak en gegratineerde kaas

Geef uw feedback

Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies