-
350 g zijden tofuuitgelekt
-
1 banaanin stukjes
-
8 tl suikerof 4 tl sugarly of 5 geweekte dadels
-
4 el rauw cacaopoeder (ongezoet)
-
helft van een blik vocht kikkererwten
Bereiding
Het zit een beetje tussen een mousse en een pudding. Ik ben er zelf nog niet goed aan uit hoe ik het beste omschrijf.
In ieder geval is het een smeuïg potje chocolade, een potje troost, een potje comfort food. En lekker is het ook!
De banaanhaters hoeven niet te panikeren. Als je geen banaan lust, dan laat je ze gewoon weg uit het recept en vervang je ze door een theelepel honing. Verder heeft dit geen invloed op de structuur.
Ken je zijden tofu nog niet, dan is dit een ideaal recept om er mee van start te gaan.
Het recept is voldoende voor 4 kleine porties.
Stappen
1
Klaar
|
BereidingLaat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. De helft van het vocht klop je gedurende een paar minuten op, net zoals eiwitten. Pureer de banaan met een staafmixer. Verwijder het vocht van de zijden tofu en doe hem in een mengkom. |