Rode currysoep

0 0
Rode currysoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 grote ui gepeld en in stukjes
4 grote wortelen geraspt en in fijne rondjes
3 kleine rode biet gewassen en in stukjes
150 g butternut gewassen en in blokjes
1 el vetstof
2 el rode currypasta
2 l water kokend
2 blokjes vetarme groentenbouillon
2 blokjes vetarme kippenbouillon
naar smaak peper en zout
Optioneel
naar smaak kokosmelk of kruidenkaas

Mee op de tafel bij de aperitiefhapjes

Allergenen:
  • Selderij

  • Optioneel

Bereiding

Share

Een lichtpittige soep die hartverwarmend is voor druilerige dagen als deze.  Voor het stillen van de kleine honger, bij de lunch of mee op de tafel bij de aperitiefhapjes, het kan allemaal.

Laat ze smaken!

Stappen

1
Klaar
15 minuten

Voorbereiding

Bereid de groenten voor zoals aangegeven.

2
Klaar
30 minuten

Bereiding

Zet een soepkom op het vuur en laat de vetstof smelten.
Kook intussen ook het water.
Voeg de ui toe en laat rustig even stoven tot de ui wat zachter wordt.
Voeg de currypasta toe en laat die even meebakken met de ui.
Voeg de rest van de versneden groenten toe. Overgiet met het water en voeg de bouillonblokjes toe.
Laat rustig 25 minuten pruttelen onder deksel.

Je kan nu kiezen of je de soep mixt of niet. Ik heb ze gemixt.
Proef en voeg peper en zout toe.
Optioneel kan je de soep serveren met een lepel kokosmelk of plantaardige kokosroom of kruidenkaas.

vorige
Champignonsoep
volgende
Falafel – rauwkost – aziatische dressing
vorige
Champignonsoep
volgende
Falafel – rauwkost – aziatische dressing

Geef uw feedback

Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies