• Home
  • Lunch
  • Bloemkoolrisotto met pastinaak en gegratineerde kaas

Bloemkoolrisotto met pastinaak en gegratineerde kaas

0 0
Bloemkoolrisotto met pastinaak en gegratineerde kaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
500 g pastinaak
300 g bloemkoolrijst kant-en-klaar vers of diepvries
2 sjalot
250 ml vetarme groentenbouillon = 1/4 blokje
1 rondje Brusselse kaas
20 g parmezaanse kaas geraspt
vetstof
peper en zout
rozemarijn
tijm

Smeuïge, gesmolten kaas en boordevol groenten.

Allergenen:
  • Melk
  • Selderij

Bereiding

Share

Yummie!

Kaas, hmm, gegratineerde kaas, hmm.  Een lekkere, vullende maaltijd boordevol groentjes.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Snipper de sjalotten fijn, Verdeel de pastinaak in stukken van gelijke grootte (+/- 2 cm).

2
Klaar
20 minuten

Bereiding

Verwarm de ovengrill op 225°C.
Smelt de vetstof in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de sjalot glazig en voeg de pastinaak toe. Kruid af met peper en zout, tijm en rozemarijn.
Stoof de groenten een 10-tal minuten aan tot de pastinaak zacht is. Voeg desnoods wat groentenbouillon toe indien de groenten dreigen aan te bakken. Voeg er de bloemkoolrijst aan toe en bak die even mee tot hij opgewarmd is.
Proef en kruid bij indien nodig.
Doe de groenten in een ovenschaal. Halveer de Brusselse kaas en verdeel over de groenten.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Schuif de schotel onder de grill, tot de kaas gesmolten is en je een krokant korstje bekomt.

vorige
Gegrilde tofu met groene kool quinoa
volgende
Gezonde lasagne met zalm
vorige
Gegrilde tofu met groene kool quinoa
volgende
Gezonde lasagne met zalm

1 Reactie Verberg reacties

Ik heb het receptje gemaakt en het was heel gemakkelijk en vooral ook zeer lekker.
Bedankt voor de tips!

U kan geen feedback plaatsen.

Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies