-
2 aubergine
-
1 courgette
-
1 kaasje Brusselse kaas
-
1 uifijngesneden
-
1 teentje lookgeraspt
-
1 blik kikkererwten
-
1 el tomatenpuree
-
400 g tomaat in blik
-
in eigen nat, 1 blik tonijn in blik
-
olijfolie
-
peper en zout
-
1 à 2 tl paprikapoedernaar smaak
-
1 tl ras-el-hanout
-
1/2 plantje koriander
-
optioneel, naar wens broodkort gegrild of opgewarmd in de oven
-
optioneel, naar wens Griekse yoghurt
Bereiding
Smeuïge comfort food, geschikt voor ieder seizoen. Zonder twijfel is het de Brusselse kaas in dit gerecht dat de show steelt. Brusselse kaas is een traditionele Belgische kaas, gemaakt van magere koemelk. De kaas is bekend om zijn sterke smaak. Deze kaas is een goed alternatief voor het vervangen van geraspte kaas in ovenschotels. Laat je niet afschrikken door zijn penetrante geur, hij is echt wel lekker hoor!
Stappen
1
Klaar
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht). Snij de aubergines doormidden in de lengte en hol ze uit. Hou aan de rand en de bodem van de aubergine 0.5 à 1 cm over. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Pel en snipper de ui. Rasp de look. Snij de courgette in kleine blokjes. Laat de tonijn in blik uitlekken en voeg deze toe aan de tomatensaus. Voeg er de kikkererwten aan toe en proef of je voldoende gekruid hebt. Haal de auberginebootjes uit de oven en verdeel er het tomatenmengsel over. Verdeel kleine toefjes Brusselse kaas over de ovenschotel en plaats in de oven gedurende 30 minuten. Je kan ook nog warm brood en yoghurt serveren bij dit gerecht. Helemaal af! |