• Home
  • Lunch
  • Gesmoorde aubergine met tonijn en Brusselse kaas

Gesmoorde aubergine met tonijn en Brusselse kaas

0 0
Gesmoorde aubergine met tonijn en Brusselse kaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 aubergine
1 courgette
1 kaasje Brusselse kaas
1 ui fijngesneden
1 teentje look geraspt
1 blik kikkererwten
1 el tomatenpuree
400 g tomaat in blik
in eigen nat, 1 blik tonijn in blik
olijfolie
peper en zout
1 à 2 tl paprikapoeder naar smaak
1 tl ras-el-hanout
1/2 plantje koriander
optioneel, naar wens brood kort gegrild of opgewarmd in de oven
optioneel, naar wens Griekse yoghurt

Zonder twijfel is het de Brusselse kaas in dit gerecht dat de show steelt

Allergenen:
  • Melk
  • Vis

Bereiding

Share

Smeuïge comfort food, geschikt voor ieder seizoen.  Zonder twijfel is het de Brusselse kaas in dit gerecht dat de show steelt.  Brusselse kaas is een traditionele Belgische kaas, gemaakt van magere koemelk. De kaas is bekend om zijn sterke smaak. Deze kaas is een goed alternatief voor het vervangen van geraspte kaas in ovenschotels.  Laat je niet afschrikken door zijn penetrante geur, hij is echt wel lekker hoor!

Stappen

1
Klaar

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht). Snij de aubergines doormidden in de lengte en hol ze uit. Hou aan de rand en de bodem van de aubergine 0.5 à 1 cm over. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal (+/- 20 x 30 cm) en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snij het auberginevruchtvlees in kleine blokjes

Pel en snipper de ui. Rasp de look. Snij de courgette in kleine blokjes.
Verhit wat olijfolie of vetstof in een pan en bak de ui glazig. Voeg de look toe, de blokjes aubergine en de courgette.
Laat een 5-tal minuten stoven. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee gedurende 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe alsook peper, een klein beetje zout, paprikapoeder en ras-el-hanout.

Laat de tonijn in blik uitlekken en voeg deze toe aan de tomatensaus. Voeg er de kikkererwten aan toe en proef of je voldoende gekruid hebt.
Pas op met zout want de Brusselse kaas is heel zout.
Laat nog een 10-tal minuten pruttelen op laag vuur.

Haal de auberginebootjes uit de oven en verdeel er het tomatenmengsel over. Verdeel kleine toefjes Brusselse kaas over de ovenschotel en plaats in de oven gedurende 30 minuten.
Dien op met wat plukjes verse koriander.

Je kan ook nog warm brood en yoghurt serveren bij dit gerecht. Helemaal af!

vorige
Pompoensalade met currytofu en noten
volgende
Erwtenhummus
vorige
Pompoensalade met currytofu en noten
volgende
Erwtenhummus
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies