Groene groentenfestijn met dille-ricotta

0 0
Groene groentenfestijn met dille-ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
150 g diepvrieserwten
150 g groene boontjes diepvries
500 g broccoli de roosjes
1 stengel prei in ringen van 0.5 cm
1 courgette in blokjes
1 venkel in grovere stukken
1 ui in dunne ringen
150 g ricotta
3 el dille fijn gesneden
1 el sesamolie
1 el olijfolie
Optioneel
baconreepjes
geroosterd pijnboompitten

Ik heb er graag geroosterde pijnboompitten en gebakken baconreepjes bij

Allergenen:
  • Melk
  • Noten

  • Optioneel

Bereiding

Share

Een mooi en heerlijk bord vol met groene groenten.  De afwerking met de dille-ricotta maakt er een echt romig festijn van.

Je hebt er niet veel werk aan om deze schotel klaar te maken en je kan hem eten als bijgerecht of als hoofdgerecht voor wie graag vegetarisch eet.  Je bewaart het tot 3 dagen in de koelkast.

Ik heb er graag geroosterde pijnboompitten en gebakken baconreepjes bij of wat gebakken kipfilet.

Stappen

1
Klaar

Bereiding

Breng de boontjes aan de kook in ruim water met zout. Voeg na 3 minuten koken de diepvrieserwten toe en laat nog 5 minuten rustig verder koken.
De boontjes en de erwten zijn dan samen gaar.
Giet de groenten af onder koud water en zet opzij. Kruid af met peper en zout.
Snij intussen de rest van de groenten in de aangegeven dikte. Snij kleine roosjes van de broccoli. De stam gebruiken we niet in dit recept. Deze kan je eventueel voor soep gebruiken.
Verhit sesamolie en olijfolie in een wokpan en bak daarin de groenten tot ze zacht zijn. Kruid af met peper en zout.

2
Klaar

Het ricotta mengsel

Intussen maak je het ricotta mengsel.
Doe de ricotta samen met de dille in een mengkom. Kruid af met veel peper en zout en meng goed.
Indien nodig voeg je een scheutje olijfolie toe. Proef vooral af het mengsel voldoende afgekruid is.

3
Klaar

Optioneel

Rooster de pijnboomitten in een droge pan.
Bak de baconreepjes daarna in dezelfde pan. Vetstof is niet nodig, de bacon is vet genoeg en heeft geen extra vet nodig om te bakken.

4
Klaar

Afwerking

Doe alle groenten samen in een grote kom en meng er de ricotta onder.
Werk af met de pijnboompitten en de baconreepjes.

vorige
Canneloni met zalm en spinazie
volgende
Griekse salade
vorige
Canneloni met zalm en spinazie
volgende
Griekse salade
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies