-
150 g diepvrieserwten
-
150 g groene boontjesdiepvries
-
500 g broccolide roosjes
-
1 stengel preiin ringen van 0.5 cm
-
1 courgettein blokjes
-
1 venkelin grovere stukken
-
1 uiin dunne ringen
-
150 g ricotta
-
3 el dillefijn gesneden
-
1 el sesamolie
-
1 el olijfolie
-
Optioneel
-
baconreepjes
-
geroosterd pijnboompitten
Bereiding
Een mooi en heerlijk bord vol met groene groenten. De afwerking met de dille-ricotta maakt er een echt romig festijn van.
Je hebt er niet veel werk aan om deze schotel klaar te maken en je kan hem eten als bijgerecht of als hoofdgerecht voor wie graag vegetarisch eet. Je bewaart het tot 3 dagen in de koelkast.
Ik heb er graag geroosterde pijnboompitten en gebakken baconreepjes bij of wat gebakken kipfilet.
Stappen
1
Klaar
|
BereidingBreng de boontjes aan de kook in ruim water met zout. Voeg na 3 minuten koken de diepvrieserwten toe en laat nog 5 minuten rustig verder koken. |
2
Klaar
|
Het ricotta mengselIntussen maak je het ricotta mengsel. |
3
Klaar
|
OptioneelRooster de pijnboomitten in een droge pan. |
4
Klaar
|
AfwerkingDoe alle groenten samen in een grote kom en meng er de ricotta onder. |