Griekse salade

0 0
Griekse salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
De salade
2 puntpaprika
1 komkommer
250 g kerstomaatjes
100 g olijven
200 g ijsbergsla
1 grode ui rode
peper en zout
1/2 el tijm
150 g feta
De dressing
2 kl mosterd
2 el Griekse yoghurt
1 el olijfolie
1 kl honing
1 look geperst
peper en zout

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Dit slaatje past qua smaakpallet ook lekker bij een chili con carne.  

Allergenen:
  • Melk
  • Mosterd

  • De salade

  • De dressing

Bereiding

Share

Een kleurrijke en voedzame salade voor de lunch of als bijgerecht.

Dit slaatje past qua smaakpallet ook lekker bij een chili con carne, dan heb je minder feta nodig.

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Snij de puntpaprika middendoor en haal er de zaadlijst uit. Snij hem in dunne reepjes.
Snij de komkommer in 4 en haal er de waterige zaadlijst uit. Snij de groente in grove blokjes.
Halveer de kerstomaatjes alsook de olijven.
Was de ijsbergsla en snij hem in grove stukken.
Snij de ui in fijne ringen.

2
Klaar

De dressing

Meng de ingrediënten voor de dressing en roer ze goed onder mekaar. Naar wens voeg je extra honing bij.

3
Klaar

Afwerking

Doe alle ingrediënten voor de salade samen in een mengkom en voeg er peper, zout en tijm aan toe.
Verbrokkel de feta en meng hem mee onder de salade.
De dressing kan je apart serveren of eronder mengen.

Tip:
Deze salade bewaar je 2 dagen in de koelkast als je de ijsbergsla apart houdt.
Door de dressing zal de ijsbergsla verleppen en kan je de salade niet bewaren.

vorige
Groene groentenfestijn met dille-ricotta
volgende
Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas
vorige
Groene groentenfestijn met dille-ricotta
volgende
Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas