Griekse salade

0 0
Griekse salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
De salade
2 puntpaprika
1 komkommer
250 g kerstomaatjes
100 g olijven
200 g ijsbergsla
1 grode ui rode
peper en zout
1/2 el tijm
150 g feta
De dressing
2 kl mosterd
2 el Griekse yoghurt
1 el olijfolie
1 kl honing
1 look geperst
peper en zout

Dit slaatje past qua smaakpallet ook lekker bij een chili con carne.  

Allergenen:
  • Melk
  • Mosterd

  • De salade

  • De dressing

Bereiding

Share

Een kleurrijke en voedzame salade voor de lunch of als bijgerecht.

Dit slaatje past qua smaakpallet ook lekker bij een chili con carne, dan heb je minder feta nodig.

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Snij de puntpaprika middendoor en haal er de zaadlijst uit. Snij hem in dunne reepjes.
Snij de komkommer in 4 en haal er de waterige zaadlijst uit. Snij de groente in grove blokjes.
Halveer de kerstomaatjes alsook de olijven.
Was de ijsbergsla en snij hem in grove stukken.
Snij de ui in fijne ringen.

2
Klaar

De dressing

Meng de ingrediënten voor de dressing en roer ze goed onder mekaar. Naar wens voeg je extra honing bij.

3
Klaar

Afwerking

Doe alle ingrediënten voor de salade samen in een mengkom en voeg er peper, zout en tijm aan toe.
Verbrokkel de feta en meng hem mee onder de salade.
De dressing kan je apart serveren of eronder mengen.

Tip:
Deze salade bewaar je 2 dagen in de koelkast als je de ijsbergsla apart houdt.
Door de dressing zal de ijsbergsla verleppen en kan je de salade niet bewaren.

vorige
Groene groentenfestijn met dille-ricotta
volgende
Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas
vorige
Groene groentenfestijn met dille-ricotta
volgende
Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies