Saltimboca van kip met tomatensaus

0 0
Saltimboca van kip met tomatensaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
De tomatensaus
200 g kerstomaatjes in 4 gesneden
750 g tomaten passata
40 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes in blik
2 grote ui gesnipperd
1 sjalotten gesnipperd
3 teentjes look geperst
1 el tijm
1 el basilicum gedroogd
1 el gedroogde oregano
3 takjes rozemarijn verse
2 el rode wijn
1 saffraandraadje
1 snuifje currypoeder
1 tl paprikapoeder
peper en zout
olijfolie
10 cl plantaardige light room
De saltimboca van kip
5 kipfilet 1 reserve
8 sneetjes zwarte woudham
cuccina mozzarella 1 blok
krullen parmezaanse kaas een andere harde kaas is ook lekker
Voor de afwerking
een paar takjes basilicum als garnering van de schotel
1 tros trostomaat als garnering van de schotel
Voor erbij
500 g pasta
Wat je verder nog nodig hebt
vershoudfolie
vleeshamer

Een schotel die je deelt met wie je liefhebt. 

Allergenen:
  • Melk

  • De tomatensaus

  • De saltimboca van kip

  • Voor de afwerking

  • Voor erbij

  • Wat je verder nog nodig hebt

Bereiding

Share

Feestje!  Niet alleen aan tafel, maar ook in ‘t buikje.  Dit gerecht is pure comfort food.

Een schotel die je deelt met wie je liefhebt.  Bereid je maar al voor op een extra portie en op de complimentjes die je zal krijgen wanneer je deze maaltijd voorschotelt.  Ik zet de schotel gewoon mee op de eettafel.  Je gasten zijn instant verleid door de heerlijke geur en de smeuïg gesmolten kaas.

Ik serveer dit gerecht met courgetti en/of pasta.

Stappen

1
Klaar

Het bereiden van de tomatensaus

Snij de kerstomaatjes in 4 en hou apart. Versnipper de ui, sjalot en de look en bak deze aan in een grote pot op een zacht vuur tot de ui zacht is. Voeg de kerstomaatjes toe en laat ze 2 minuten meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat die 1 minuut meebakken. Blus met de wijn. Voeg de passata en de tomatenblokjes uit blik toe. Voeg alle kruiden toe en laat de saus rustig, onder deksel, op een zacht vuur pruttelen. Je laat de saus minstens 30 minuten op het vuur staan. Hoe langer je de saus laat opstaan, hoe meer smaak de saus krijgt. Ik laat ze gemakkelijk een uur rustig pruttelen. Roer de saus regelmatig om zodat ze niet aanbrandt. Proef tussendoor of ze voldoende gekruid is en voeg indien nodig kruiden toe.

2
Klaar

Intussen bereid je de saltimboca

Snij de kipfilets overlangs in de lengte maar snij ze niet tot het einde. De bedoeling is dat ze grote flappen worden die we gaan opvullen.
Leg de kipfilets op een grote plank naast mekaar en leg er vershoudfolie over. Klop met een vleeshamer tot de kipfilet ongeveer 1 cm dik is. Dunner is nog beter. Verwijder de folie.
Snij dunne plakken van de blok mozzarella. Zet een ovenschaal klaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kruid de binnenkant van de kipfilet met peper en zout. Leg er een paar parmezaankrullen op, 2 sneetjes mozzarella en een plakje van de zwarte woudham. Rol de kipfilet op en leg er een half plakje ham over. Leg de saltimboca's in de ovenschaal.
Voeg de room toe aan de tomatensaus en meng de saus nog even goed door.
Verdeel de saus over de saltimboca's. Leg een takje trostomaat in het midden van de schotel ter garnering en verdeel nog een paar plakjes mozzarella over de saus. Strooi wat gedroogde oregano over de mozzarella.
Zet de schotel in de oven gedurende 15 minuten op 200 °C. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C en laat de schotel nog 10 minuten verder garen.
Als de kaas verbrandt dan kan je dat vermijden door er zilverpapier over te leggen.
Werk af met een paar takjes verse basilicum ter garnering.
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer 1 saltimboca per persoon met een royale portie saus en pasta.

vorige
Havermoutkoek
volgende
Frisse bloemkoolcouscous met curry
vorige
Havermoutkoek
volgende
Frisse bloemkoolcouscous met curry
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies