-
De tomatensaus
-
200 g kerstomaatjesin 4 gesneden
-
750 g tomaten passata
-
40 g tomatenpuree
-
400 g tomatenblokjes in blik
-
2 grote uigesnipperd
-
1 sjalottengesnipperd
-
3 teentjes lookgeperst
-
1 el tijm
-
1 el basilicumgedroogd
-
1 el gedroogde oregano
-
3 takjes rozemarijnverse
-
2 el rode wijn
-
1 saffraandraadje
-
1 snuifje currypoeder
-
1 tl paprikapoeder
-
peper en zout
-
olijfolie
-
10 cl plantaardige light room
-
De saltimboca van kip
-
5 kipfilet1 reserve
-
8 sneetjes zwarte woudham
-
cuccina mozzarella1 blok
-
krullen parmezaanse kaaseen andere harde kaas is ook lekker
-
Voor de afwerking
-
een paar takjes basilicumals garnering van de schotel
-
1 tros trostomaatals garnering van de schotel
-
Voor erbij
-
500 g pasta
-
Wat je verder nog nodig hebt
-
vershoudfolie
-
vleeshamer
Bereiding
Feestje! Niet alleen aan tafel, maar ook in ‘t buikje. Dit gerecht is pure comfort food.
Een schotel die je deelt met wie je liefhebt. Bereid je maar al voor op een extra portie en op de complimentjes die je zal krijgen wanneer je deze maaltijd voorschotelt. Ik zet de schotel gewoon mee op de eettafel. Je gasten zijn instant verleid door de heerlijke geur en de smeuïg gesmolten kaas.
Ik serveer dit gerecht met courgetti en/of pasta.
Stappen
1
Klaar
|
Het bereiden van de tomatensausSnij de kerstomaatjes in 4 en hou apart. Versnipper de ui, sjalot en de look en bak deze aan in een grote pot op een zacht vuur tot de ui zacht is. Voeg de kerstomaatjes toe en laat ze 2 minuten meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat die 1 minuut meebakken. Blus met de wijn. Voeg de passata en de tomatenblokjes uit blik toe. Voeg alle kruiden toe en laat de saus rustig, onder deksel, op een zacht vuur pruttelen. Je laat de saus minstens 30 minuten op het vuur staan. Hoe langer je de saus laat opstaan, hoe meer smaak de saus krijgt. Ik laat ze gemakkelijk een uur rustig pruttelen. Roer de saus regelmatig om zodat ze niet aanbrandt. Proef tussendoor of ze voldoende gekruid is en voeg indien nodig kruiden toe. |
2
Klaar
|
Intussen bereid je de saltimbocaSnij de kipfilets overlangs in de lengte maar snij ze niet tot het einde. De bedoeling is dat ze grote flappen worden die we gaan opvullen. Serveer 1 saltimboca per persoon met een royale portie saus en pasta. |