Frisse bloemkoolcouscous met curry

0 0
Frisse bloemkoolcouscous met curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1/2 grote of 1 kleine bloemkool
12 trostomaat
100 g halloumi
2 ei
2 kl kokosolie of een andere vetstof naar keuze
20 blaadjes basilicum
1 kl currypoeder
een snuifje paprikapoeder
peper en zout
Ook nodig
hakmolen of rasp

Een fris en hartig bordje.  

Allergenen:
  • Ei
  • Melk

  • Ook nodig

Bereiding

Share

Een heerlijk kruidg gerechtje weeral.  De kleur verraadt misschien dat ik mij hierin volop laat gaan met geel currypoeder.  Het resultaat is echter een fris en hartig bordje. Ik eet het warm maar je kan het net zo goed de avond vooraf voorbereiden en ‘s middags koud als lunch eten.

Stappen

1
Klaar
5 minuten

Voorbereiding

Snij de bloemkool middendoor en verdeel ze in kleinere stukken. Doe de stukjes bloemkool in een hakmolentje en rasp ze fijn tot couscous. Je kan dit ook met een groentenrasp maar dat is wat meer geknoei. Doe niet de halve bloemkool ineens in het hakmolentje want dat lukt niet in één keer. Ik verdeel het in 3 à 4 porties en rasp zo de bloemkool moeiteloos fijn.

2
Klaar
20 minuten

Bereiding

Verhit een grote en een kleine bakpan met anti-aanbaklaag en smelt in iedere pan een koffielepel kokosolie of een andere vetstof.
In de grote pan bak je de bloemkool. Voeg er de curry aan toe en de paprika en kruid verder af met peper en zout. Laat de bloemkool rustig een tiental minuten bakken. Roer regelmatig om zodat de bloemkool niet aanbakt.
In de kleine pan bak je intussen 2 spiegeleitjes: smelt de vetstof in de pan en kruid met peper en zout. Breek er de eitjes in en laat ze rustig stollen op een laag vuur.
Dresseer de spiegeleitjes op een bord.
Je kan dezelfde pan gebruiken om de halloumi te bakken. Breek de halloumi in kleinere stukken. Verhit wat vetstof in de pan en verdeel er de halloumi over. Bak op hoog vuur gedurende een 8-tal minuten. Kruid de halloumi met currypoeder en peper. Keer tussendoor de halloumi om zodat je een mooi korstje bekomt. De kaas is heel zout van nature dus voeg je geen extra zout meer toe.
Hak de basilicum fijn en meng hem onder de bloemkool. Voeg ook de gehalveerde trostomaatjes toe aan de bloemkool.
Serveer met het ei en de halloumi.

vorige
Saltimboca van kip met tomatensaus
volgende
Tropisch ontbijt
vorige
Saltimboca van kip met tomatensaus
volgende
Tropisch ontbijt
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies