-
1/2 grote of 1 kleine bloemkool
-
12 trostomaat
-
100 g halloumi
-
2 ei
-
2 kl kokosolieof een andere vetstof naar keuze
-
20 blaadjes basilicum
-
1 kl currypoeder
-
een snuifje paprikapoeder
-
peper en zout
-
Ook nodig
-
hakmolen of rasp
Bereiding
Een heerlijk kruidg gerechtje weeral. De kleur verraadt misschien dat ik mij hierin volop laat gaan met geel currypoeder. Het resultaat is echter een fris en hartig bordje. Ik eet het warm maar je kan het net zo goed de avond vooraf voorbereiden en ‘s middags koud als lunch eten.
Stappen
1
Klaar
5 minuten
|
VoorbereidingSnij de bloemkool middendoor en verdeel ze in kleinere stukken. Doe de stukjes bloemkool in een hakmolentje en rasp ze fijn tot couscous. Je kan dit ook met een groentenrasp maar dat is wat meer geknoei. Doe niet de halve bloemkool ineens in het hakmolentje want dat lukt niet in één keer. Ik verdeel het in 3 à 4 porties en rasp zo de bloemkool moeiteloos fijn. |
2
Klaar
20 minuten
|
BereidingVerhit een grote en een kleine bakpan met anti-aanbaklaag en smelt in iedere pan een koffielepel kokosolie of een andere vetstof. |