-
1/2 bloemkool
-
1/2 paprikain kleine blokjes
-
1/2 komkommerin kleine blokjes
-
12 stuks kerstomaatjesgehalveerd
-
4 pijpajuinin fijne schijfjes
-
1 klein blikje mais
-
2 el rozijnen
-
1/2 granaatappelde pitjes
-
2 handvol verse kruidenkruiden naar wens: vb. munt, koriander, bieslook, ...
-
peper en zout
-
1 el olijfolieoptioneel
Bereiding
Frisse bloemkoolcouscous als lunch of als bijgerecht. Een lichtere variant op gewone (tarwe)couscous voor wie een beetje op de koolhydraten let!
Voor een luxe versie voeg je nog extra rozijnen, stukjes gedroogde abrikoos en wat gehakte noten of geroosterde pijnboompitten toe.
Ik gebruikte munt, koriander en bieslook als verse kruiden. Verder zijn feta, halloumi of geitenkaas de ideale begeleiders van dit gerechtje.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
De bloemkoolcoucousJe kan bloemkoolcouscous gemakkelijk in de meeste supermarkten in de diepvries vinden. Als je zelf bloemkoolcouscous maakt dan verdeel je de bloemkool in kleinere roosjes en laat je ze een paar seconden draaien in de hakker. Hak liever telkens wat kleinere hoeveelheden voor een gelijkmatig resultaat. |
2
Klaar
15 minuten
|
BereidingSnij alle groenten en hak de kruiden. |