Bloemkoolcouscous

0 0
Bloemkoolcouscous

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1/2 bloemkool
1/2 paprika in kleine blokjes
1/2 komkommer in kleine blokjes
12 stuks kerstomaatjes gehalveerd
4 pijpajuin in fijne schijfjes
1 klein blikje mais
2 el rozijnen
1/2 granaatappel de pitjes
2 handvol verse kruiden kruiden naar wens: vb. munt, koriander, bieslook, ...
peper en zout
1 el olijfolie optioneel

Voor een luxe versie voeg je nog extra rozijnen, stukjes gedroogde abrikoos en wat gehakte noten of geroosterde pijnboompitten toe. 

Bereiding

Share

Frisse bloemkoolcouscous als lunch of als bijgerecht.  Een lichtere variant op gewone (tarwe)couscous voor wie een beetje op de koolhydraten let!

Voor een luxe versie voeg je nog extra rozijnen, stukjes gedroogde abrikoos en wat gehakte noten of geroosterde pijnboompitten toe.

Ik gebruikte munt, koriander en bieslook als verse kruiden. Verder zijn feta, halloumi of geitenkaas de ideale begeleiders van dit gerechtje.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

De bloemkoolcoucous

Je kan bloemkoolcouscous gemakkelijk in de meeste supermarkten in de diepvries vinden.
Als je de diepvriesversie gebruikt dan warm je de bloemkoolrijst 4 minuten op in de microgolfoven, kruiden met peper en zout en laat daarna afkoelen.

Als je zelf bloemkoolcouscous maakt dan verdeel je de bloemkool in kleinere roosjes en laat je ze een paar seconden draaien in de hakker. Hak liever telkens wat kleinere hoeveelheden voor een gelijkmatig resultaat.
Kruid de bloemkoolrijst met peper en zout en zet 4 minuten in de microfolfoven. Laat afkoelen.

2
Klaar
15 minuten

Bereiding

Snij alle groenten en hak de kruiden.
Meng alle ingrediënten met de afgekoelde bloemkoolrijst. Kruid goed af met peper en zout en meng er wat olijfolie onder indien je dat wenst.

vorige
Erwtenhummus
volgende
Courgetti met gerookte zalm in een mierikswortel roomsausje met dille
vorige
Erwtenhummus
volgende
Courgetti met gerookte zalm in een mierikswortel roomsausje met dille
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here