• Home
  • Bijgerecht
  • Courgetti met gerookte zalm in een mierikswortel roomsausje met dille

Courgetti met gerookte zalm in een mierikswortel roomsausje met dille

0 0
Courgetti met gerookte zalm in een mierikswortel roomsausje met dille

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 courgette in slierten (courgetti)
2 sjalotten versnipperd
2 puntpaprika in fijne repen
200 g sluimerwten in 3 gehakt
1 à 2 kl mierikswortelpasta naar smaak
20 cl (soja)room
2 kl dille gedroogd
1 el vetstof
peper en zout

Dit gerecht stoom je klaar op 15 minuten en smullen maar. 

Allergenen:
  • Soja
  • Vis

Bereiding

Share

Wat een heerlijk vullend gerechtje was dit!  Pittig, romig, tikkeltje zoet en boordevol groentjes, zo heb ik het graag 🙂

Dit gerecht stoom je klaar op 15 minuten en smullen maar.

Toch liever gewone pasta?  Vervang de courgetti in het recept door 2 porties van je geliefde pasta.

Stappen

1
Klaar
15 minuten

Bereiding

Snij de groenten zoals beschreven in de ingrediëntenlijst.
Zet een grote bakpan met anti-aanbaklaag op het vuur en laat de vetstof smelten. Voeg er de sjalot aan toe en stoof een paar minuutjes.
Voeg de sluimerwten en puntpaprika toe en laat bakken tot ze beetgaar zijn. Roer regelmatig om en kruid met peper en zout. Zet het vuur hoog en als je pan goed warm is voeg je de zalm in plakken toe en de courgettilinten. Het is belangrijk dat je pan heet genoeg is om de courgette zeer kort mee te bakken. Prak de zalm tot je kleinere stukken bekomt en laat alles even doorbakken, tot de courgette beetgaar is. Roer regelmatig om.
Dit duurt maar een paar minuten. Wacht niet tot de courgette vocht begint af te geven want dan krijg je een watersaus.
Voeg de mierikswortelpasta, dille en de room toe en laat kort inkoken. Kruid verder af met peper en zout.

vorige
Bloemkoolcouscous
volgende
Romige plattekaas met vijgen, granola en noten
vorige
Bloemkoolcouscous
volgende
Romige plattekaas met vijgen, granola en noten
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies