Pompoenlasagne met gerookte zalm

0 0
Pompoenlasagne met gerookte zalm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1/2 butternut
100 g champignon naar keuze
1 stronk prei
150 g gerookte zalm
100 g spinazie diepvriesspinazie of verse spinazie
1/2 ricotta
2 teentjes look
150 g ricotta
salie
peper en zout
paar takjes salie
olijfolie

Lasagne, dat is altijd een beetje feest op je bord.

Allergenen:
  • Melk
  • Vis

Bereiding

Share

Lasagne, dat is altijd een beetje feest op je bord.  Niet alleen door het comfy gevoel dat het je geeft maar ook omwille van de verschillende smaken en texturen.  In dit gerecht vervangen de pompoenschijfjes schaamteloos de pasta .  Verder zit de schotel boordevol gezonde groenten en is hij super smeuïg door de ricotta.  De gerookte toets van de zalm werkt helemaal perfect samen met het geheel van het gerecht.  Lekkere en gezonde comfort food!

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven op 180°C.  

2
Klaar

Snij de champignons in stukjes en bak ze in de pan met wat olijfolie, peper en 1 geperst teentje look.  

3
Klaar

Ontdooi de spinazie of bak verse spinazie en laat hem goed uitlekken.  

4
Klaar

Halveer intussen de pompoen, haal er de pitjes uit en schaaf er met behulp van een mandoline dunne plakjes van.  Heb je geen mandoline dan kan je met een mes dunne plakjes snijden.  Probeer ze wel dezelfde dikte te snijden, anders zal de gaartijd niet dezelfde zijn.  Besprenkel de sneetjes pompoen met olijfolie, peper, een klein snuifje zout en de blaadjes van 2 takjes salie die je versnipperd hebt.  

5
Klaar

Rasp met een dunschiller plakjes van de courgette. 
Snij de prei in dunne ringen en meng er een geperst lookteentje onder. 
Snijd de plakjes gerookte zalm in kleine stukken.  

Doe de ricotta in een mengschaal en voeg er de spinazie en de stukjes gerookte zalm aan toe.  Kruid dit mengsel af met peper.  Gebruik geen zout want de gerookte zalm is al zout genoeg.  

Alle voorbereidingen zijn nu gedaan.  Nu gaan we de lasagne opbouwen.  

6
Klaar

Neem een ovenschaal en vul op deze manier: de helft van het preimengsel, de helft van de courgette, een dubbel laagje pompoen, de helft van het ricottamengsel, de resterende helft van de courgette, de gebakken champignons, de rest van de prei en de rest van het ricottamengsel. Als laatste laag leg je pompoen.  Indien nodig kan je nog wat salie versnipperen over de pompoen.  Leg er zilverpapier over en plaats in de oven gedurende 50 à 55 minuten. Heb je nog pompoen over?  Dan kan je de rest meebakken in een ovenschaal in de oven en apart serveren.   

7
Klaar

Prik met een mes in de schotel om na te gaan of de pompoen zacht is.  Als de pompoen gaar is, dan is de schotel klaar.   

8
Klaar

Zet dan de grill van je oven aan.  Verspreid een laagje Parmezaanse kaas over de schotel en zet nog even onder de grill tot je een goudbruin korstje hebt.  

vorige
Granola met noten en abrikoos
volgende
Pompoen wortel spread
vorige
Granola met noten en abrikoos
volgende
Pompoen wortel spread

Geef uw feedback

Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies