• Home
  • Lunch
  • Pompoensalade met currytofu en noten

Pompoensalade met currytofu en noten

0 0
Pompoensalade met currytofu en noten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 butternut gewassen, in blokjes (met schil)
40 g gemengde noten grof gehakt
200 g currytofu of gewone tofu
1 tl kaneelpoeder
1 tl paprikapoeder
naar smaak peper en zout
2 tl olijfolie + extra voor de tofu te bakken
200 g veldsla of andere sla naar keuze

Verwarmend in de winter en heerlijk om koud te eten in de zomer. 

Allergenen:
  • Noten
  • Soja

Bereiding

Share

Zomer, herfst of winter, dit recept past wonderwel ieder seizoen.  Lekker zoet en heerlijk vullend.  Verwarmend in de winter en heerlijk om koud te eten in de zomer.   Deze salade is ook bijzonder smaakvol met vijgen.

 

Stappen

1
Klaar

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de pompoen. Verwijder de pitten met een lepel en versnij de pompoen in kleine stukjes (blokjes van +/- 1.5 cm). Leg de blokjes in een ovenschotel en kruid af met peper, zout, kaneelpoeder en paprikapoeder. Besprenkel met de olijfolie en meng goed onder mekaar.
Plaats de schotel in de oven gedurende 25 à 30 minuten, tot de pompoen zacht is. Roer iedere 15 minuten even goed om zodat de pompoen niet gaat aanbranden.
Laat intussen de tofu 10 minuten goed uitlekken tussen 2 keukenpapieren. Leg de tofu in een schotel, tussen het keukenpapier en leg er een zwaar gewicht op (een fles water of blikjes of dergelijke). Snij daarna de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. (Als je gewone tofu gebruikt dan kan je hem best in blokjes van 1 x 1 cm snijden en gedurende minstens 20 minuten marineren in een mengsel van olie, currypoeder, peper en zout.)
Was de sla en schud droog.
Verhit een klein beetje olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de blokjes tofu tot ze lang alle zijden een knapperig korstje hebben.
Meng de sla met de pompoen, tofu en verdeel er de grofgehakte noten over.

Naar wens kan je een dressing maken van 1 el azijn, 2 tl olie, 2 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout.

vorige
Frisse bloemkoolcouscous met gerookte forel en mango
volgende
Gesmoorde aubergine met tonijn en Brusselse kaas
vorige
Frisse bloemkoolcouscous met gerookte forel en mango
volgende
Gesmoorde aubergine met tonijn en Brusselse kaas
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies