-
1 butternutgewassen, in blokjes (met schil)
-
40 g gemengde notengrof gehakt
-
200 g currytofuof gewone tofu
-
1 tl kaneelpoeder
-
1 tl paprikapoeder
-
naar smaak peper en zout
-
2 tl olijfolie+ extra voor de tofu te bakken
-
200 g veldslaof andere sla naar keuze
Bereiding
Zomer, herfst of winter, dit recept past wonderwel ieder seizoen. Lekker zoet en heerlijk vullend. Verwarmend in de winter en heerlijk om koud te eten in de zomer. Deze salade is ook bijzonder smaakvol met vijgen.
Stappen
1
Klaar
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de pompoen. Verwijder de pitten met een lepel en versnij de pompoen in kleine stukjes (blokjes van +/- 1.5 cm). Leg de blokjes in een ovenschotel en kruid af met peper, zout, kaneelpoeder en paprikapoeder. Besprenkel met de olijfolie en meng goed onder mekaar. Naar wens kan je een dressing maken van 1 el azijn, 2 tl olie, 2 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout. |