• Home
  • Lunch
  • Frisse bloemkoolcouscous met gerookte forel en mango

Frisse bloemkoolcouscous met gerookte forel en mango

0 0
Frisse bloemkoolcouscous met gerookte forel en mango

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 bloemkool of kant-en-klare bloemkoolrijst
2 trostomaat
1 mango
6 pijpajuin
60 g (ongekookt gewicht) couscous
250 g gerookte forel of een andere gerookte vis naar keuze.
olijfolie
goeie snuif peper en zout
naar smaak currypoeder
naar smaak paprikapoeder
2 el munt fijngesneden
2 tl peterselie fijngesneden

Maak dit gerust vooraf klaar of de avond voordien, de smaken zullen nog intenser zijn. 

Allergenen:
  • Gluten
  • Vis

Bereiding

Share

Beetje zoet, beetje zilt, beetje zout, veel smaakpaletten in één gerecht. Ik kies voor een mengeling van bloemkoolrijst en volkorencouscous.  Je kiest zelf wat je het lekkerst vindt. Je tovert dit slaatje in 15 minuten op tafel.  Maak dit gerust vooraf klaar of de avond voordien, de smaken zullen nog intenser zijn.

Mango en munt combineren perfect, wees dus niet te zuinig op de munt.

Stappen

1
Klaar
15 minuten

Bereiding

Breng wat water aan de kook. Doe de couscous in een bakje en giet er dezelfde hoeveelheid water bij. Voeg peper en zout toe en laat afgedekt wellen. Meng na een paar minuten met een vork en laat afkoelen.
Snij de bloemkool middendoor en verdeel de helft in kleine roosjes. Doe de roosjes in de hakker en hak tot je bloemkoolrijst hebt.
Doe de bloemkoolrijst in een schaal. Kruid af met peper, zout, paprika en currypoeder. Zet in de microcolfoven gedurende 4 minuten.
Laat afkoelen.
Schil de mango en snij in kleine stukjes, Snij de tomaat en de pijpajuin in kleine stukjes.
Snij de kruiden.
Breng alle ingrediënten samen en meng goed. Proef of je moet bijkruiden.
Werk af met wat olijfolie.

vorige
Kip met broccoli, roquefortsaus en gnocchi van aardappel
volgende
Pompoensalade met currytofu en noten
vorige
Kip met broccoli, roquefortsaus en gnocchi van aardappel
volgende
Pompoensalade met currytofu en noten
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies