-
300 à 400 g kipfiletin blokjes van 2 x 2 cm
-
1 uifijn gesnipperd
-
1 teentje lookgeraspt
-
400 g broccoliin kleine roosjes
-
250 g aardappelgnocchi
-
30 g Roquefort
-
1 tl tijm
-
naar wens peper en zout
-
1 klontje bakboter
-
1/4 blokje vetarme groentenbouillon
-
150 à 200 ml plantaardige light room
Bereiding
Voor de kaasliefhebbers onder ons is dit een bijzonder smakelijke combi voor een avondje lichte comfortfood. Dit eenpansgerecht zit boordevol groenten, ruikt fantastisch en daarbovenop nog eens snel klaar. Je gaat beslist voldaan van tafel. Heerlijk met een glaasje witte wijn erbij.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingSnij de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en de look. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Breng een ruime portie water aan de kook voor de gnocchi. |
2
Klaar
20 minuten
|
BereidingVerwarm een pan met anti-aanbaklaag tot ze goed heet is. Laat de boter smelten en voeg de kipfilet toe. Voeg de knoflook, tijm, peper en zout toe en bak de kipfilet halfgaar gedurende een paar minuten. Bak de kip nog niet door. Haal de kipfilet uit de pan en hou apart. |