• Home
  • Vlees
  • Kip met broccoli, roquefortsaus en gnocchi van aardappel

Kip met broccoli, roquefortsaus en gnocchi van aardappel

0 0
Kip met broccoli, roquefortsaus en gnocchi van aardappel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
300 à 400 g kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm
1 ui fijn gesnipperd
1 teentje look geraspt
400 g broccoli in kleine roosjes
250 g aardappelgnocchi
30 g Roquefort
1 tl tijm
naar wens peper en zout
1 klontje bakboter
1/4 blokje vetarme groentenbouillon
150 à 200 ml plantaardige light room

Boordevol groenten, ruikt fantastisch en daarbovenop nog eens snel klaar

Allergenen:
  • Melk
  • Mosterd
  • Selderij
  • Soja

Bereiding

Share

Voor de kaasliefhebbers onder ons is dit een bijzonder smakelijke combi voor een avondje lichte comfortfood.  Dit eenpansgerecht zit boordevol groenten, ruikt fantastisch en daarbovenop nog eens snel klaar. Je gaat beslist voldaan van tafel. Heerlijk met een glaasje witte wijn erbij.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Snij de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en de look. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Breng een ruime portie water aan de kook voor de gnocchi.

2
Klaar
20 minuten

Bereiding

Verwarm een pan met anti-aanbaklaag tot ze goed heet is. Laat de boter smelten en voeg de kipfilet toe. Voeg de knoflook, tijm, peper en zout toe en bak de kipfilet halfgaar gedurende een paar minuten. Bak de kip nog niet door. Haal de kipfilet uit de pan en hou apart.
Stoof dan in hetzelfde vet de ui en de broccoliroosjes gaar, onder deksel. Voeg desnoods een beetje water toe om aanbranden te voorkomen.
Zet intussen ruime pot op het voor en breng het water tot het kookpunt. Voeg een flinke snuf zout toe aan het kookwater.
Kook de gnocchi volgens de verpakking (normaal tot de aardappelbolletjes boven komen drijven en dan schep je ze uit de pot met een schuimspaan).
Verkruimel het bouillonblokje over de broccoli, proef en kruid opnieuw goed af met peper en zout.
Als de broccoli beetgaar is voeg je de kippenblokjes terug toe aan de pan. Verdeel de Roquefort in kleine porties en laat de kaas rustig mee smelten in het gerecht. Voeg de room eronder alsook de gnocchi. Laat nog kort even doorwarmen en serveer.

vorige
Klassieke Kalfsblanquette
volgende
Frisse bloemkoolcouscous met gerookte forel en mango
vorige
Klassieke Kalfsblanquette
volgende
Frisse bloemkoolcouscous met gerookte forel en mango
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies