• Home
  • Vis
  • Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

0 0
Lasagne met zalm en spinazie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
350 g zalm
4 sneeetjes (optioneel) gerookte zalm
450 g (diepvries) spinazie
1 dikke ui
2 teentjes look
6 - 9 lasagnevellen
500 g tomaten passata
15 cl plantaardige light room ik gebruikte Alpro Cuisine Light
2 el tomatenpuree
200 g roomkaas light ik gebruikte Philadelphia Light
peper en zout
naar smaak tijm
naar smaak dille diepvries, vers of gedroogd
1 kl paprikapoeder
naar smaak muskaatnoot
0,5 blokje vetarme groentenbouillon
80 g geraspte kaas
30 g parmezaanse kaas

Probeer gerust ook eens de "royale" versie van dit recept door het toevoegen van een laagje gerookte zalm.  Een gegarandeerde smaakbom. 

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Selderij
  • Soja
  • Vis

Bereiding

Share

Lekker licht comfort food.  Geen zware lasagne die uren op je maag ligt, wel een licht verteerbare versie met “minder volle” producten en vooral focus op het voedzame: proteïnen en een behoorlijke portie groenten.

Probeer gerust ook eens de “royale” versie van dit recept door het toevoegen van een laagje gerookte zalm.  Een gegarandeerde smaakbom.

Dit gerecht is niet op 5 minuten klaar, wel op 50 minuten.  Veel kookplezier, en vooral, geniet ervan.

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Laat de spinazie ontdooien en giet overtollig water af.
Pel de ui en de lookteentjes.
Snij de verse zalm in kleinere blokjes.

2
Klaar

Bereiding

Snipper de ui fijn en bak glazig in vetstof in een braadpan, samen met 1 geperst lookteentje.
Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut rustig meebakken. Voeg de passata toe en laat rustig stoven onder deksel gedurende een 10-tal minuten.
Voeg intussen peper, zout, paprika, een kwart van een bouillonblokje en wat tijm toe. Voorzie wat extra kruiding want met pasta heb je meer kruiding nodig.
Voeg dan 10 cl room toe en laat de saus even indikken. Proef, kruid bij en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verhit de spinazie, voeg er 1 geperst lookteentje aan toe. Laat kort doorkoken.
Meng de roomkaas, de rest van de room, muskaatnoot, een kwart van een bouillonblokje, peper, zout, dille en tijm toe aan de spinazie en meng dit goed onder mekaar tot een smeuïge massa. Let hier ook op de kruiding, voorzie net een tikkelje extra om te compenseren voor de pasta.

Bak de verse zalm kort aan in een pan (vetstof hoeft niet), kruid af met peper, zout en dille en haal de zalm wat uit mekaar terwijl hij bakt in de pan. Die zalm gaan we straks verdelen over de schotel dus het is de bedoeling dat je geen grote stukken hebt, maar wel veel fijnere stukjes.

Neem er alvast de ovenschotel bij en zet alle potten binnen handbereik.
Start met de laagjes:
- de helft van de tomatensaus
- een laag lasagnevellen
- de helft van het spinaziemengsel
- de helft van de gebakken zalm
- een laag lasagnevellen
- de rest van het spinaziemengsel
(-optioneel een laagje gerookte zalm)
- de rest van de gebakken zalm
- een laag lasagnevellen
- de rest van de tomatensaus
Werk af met de geraspte kaas en de Parmezaanse kaas.

Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten op 220*C bakken. Verlaag dan de temperatuur naar 200°C en hou die temperatuur aan voor de rest van de baktijd (afhankelijk van wat de baktijd volgens de verpakking is).
Hou de schotel goed in de gaten in de oven om aanbranden te voorkomen. Als de oven te hard gaat dan verlaag je de temperatuur naar 180°C of je beschermt de bovenste laag met zilverpapier.

Smakelijk!

vorige
Indisch gekruide wortelsoep
volgende
Klassieke Kalfsblanquette
vorige
Indisch gekruide wortelsoep
volgende
Klassieke Kalfsblanquette
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies