-
350 g zalm
-
4 sneeetjes (optioneel) gerookte zalm
-
450 g (diepvries) spinazie
-
1 dikke ui
-
2 teentjes look
-
6 - 9 lasagnevellen
-
500 g tomaten passata
-
15 cl plantaardige light roomik gebruikte Alpro Cuisine Light
-
2 el tomatenpuree
-
200 g roomkaas lightik gebruikte Philadelphia Light
-
peper en zout
-
naar smaak tijm
-
naar smaak dillediepvries, vers of gedroogd
-
1 kl paprikapoeder
-
naar smaak muskaatnoot
-
0,5 blokje vetarme groentenbouillon
-
80 g geraspte kaas
-
30 g parmezaanse kaas
Bereiding
Lekker licht comfort food. Geen zware lasagne die uren op je maag ligt, wel een licht verteerbare versie met “minder volle” producten en vooral focus op het voedzame: proteïnen en een behoorlijke portie groenten.
Probeer gerust ook eens de “royale” versie van dit recept door het toevoegen van een laagje gerookte zalm. Een gegarandeerde smaakbom.
Dit gerecht is niet op 5 minuten klaar, wel op 50 minuten. Veel kookplezier, en vooral, geniet ervan.
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingLaat de spinazie ontdooien en giet overtollig water af. |
2
Klaar
|
BereidingSnipper de ui fijn en bak glazig in vetstof in een braadpan, samen met 1 geperst lookteentje. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit de spinazie, voeg er 1 geperst lookteentje aan toe. Laat kort doorkoken. Bak de verse zalm kort aan in een pan (vetstof hoeft niet), kruid af met peper, zout en dille en haal de zalm wat uit mekaar terwijl hij bakt in de pan. Die zalm gaan we straks verdelen over de schotel dus het is de bedoeling dat je geen grote stukken hebt, maar wel veel fijnere stukjes. Neem er alvast de ovenschotel bij en zet alle potten binnen handbereik. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten op 220*C bakken. Verlaag dan de temperatuur naar 200°C en hou die temperatuur aan voor de rest van de baktijd (afhankelijk van wat de baktijd volgens de verpakking is). Smakelijk! |