Indisch gekruide wortelsoep

0 0
Indisch gekruide wortelsoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
0,5 kg wortelen geraspt en in rondjes van 1 cm gesneden
1 dikke ui in grove stukken gesneden
1 teentje look gepeld
1 stengel prei in rondjes van 1 cm dik
1,75 l water kokend
2 blokjes vetarme groentenbouillon
1 blokje vetarme kippenbouillon
2 kl Patak's Tikka Masala pasta
0,5 plantje koriander fijngesnipperd
naar smaak peper en zout

Een intens kruidig en warm wortelsoepje, niet pikant hoor!

Allergenen:
  • Mosterd
  • Selderij

Bereiding

Share

Ik had nog Patak’s Tikka Masala pasta over van eerder deze week.  Ik dacht bij mezelf bij het bereiden van deze wortelsoep dat die kruiden daar eigenlijk perfect moeten bij passen.  En wat was het resultaat?  Een intens kruidig en warm wortelsoepje, niet pikant hoor, Of je maakt het zo pikant als je zelf wil…

Voor meer spice voeg je 1 kl harissa toe aan de kokende soep.

 

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Kook het water.
Snij de groenten zoals aangegeven.

2
Klaar
30 minuten

Bereiding

Doe de groenten in een grote pot en voeg er het water, de bouillon en de tikka masala pasta aan toe.
Breng aan de kook en laat op een zacht vuur een 20-tal minuten zacht koken. tot de wortel gaar is.
Mix de soep en kruid verder af met peper en zout, en indien gewenst, nog wat extra van de kruidenpasta.
Voeg er de versnipperde korianderblaadjes aan toe en serveer.

vorige
Gember-kaneel appeltjes ontbijt/snack
volgende
Lasagne met zalm en spinazie
vorige
Gember-kaneel appeltjes ontbijt/snack
volgende
Lasagne met zalm en spinazie
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies