Gember-kaneel appeltjes ontbijt/snack

0 0
Gember-kaneel appeltjes ontbijt/snack

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1,5 grote appel Rode of gele appel
1 cm gember geraspt
3 el water
1 kl kaneelpoeder
1 kl suiker Ik gebruikte een halve tl Sugarly
150 g yoghurt naar keuze
100 g fruit naar keuze
topping naar keuze: cruesli, muesli, noten, pitten, zaden, ...

Appeltjes gestoofd met gember en overgoten met een zelfgemaakte super-easy kaneelsiroop, hmm

Allergenen:
  • Melk

Bereiding

Share

Appeltjes gestoofd met gember en overgoten met een zelfgemaakte super-easy kaneelsiroop, hmm.  Je krijgt het er vanbinnen heerlijk warm van. Voeg daarbij je favoriete yoghurt, topping naar keuze en nog wat extra fruit en je kan de dag goedgeluimd starten.  Aan het ontbijt zal het niet liggen 🙂

Dit ontbijt of snackje stoom je klaar op 10 minuten.  Je kan ook de appels de dag voordien stoven.  Je kan ze 2 dagen bewaren in de koelkast in hun gestoofde versie.

Voorzie alvast een topping die je graag lust: cruesli, muesli, havermout, zaden of pitten.  Ik vind dit lekker met cruesli en lijnzaad.

Dit recept is voor 1 portie.  Voorzie gerust het dubbele voor morgen of tegen dat hongertje in de namiddag.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Bereiding

Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in dunne schijfjes (+/- 0.5 cm). Rasp of pers de gember.
Doe de appel met de gember en het water in een pannetje en zet het op een medium vuur, onder deksel. Laat de appeltjes rustig stoven tot ze net zacht zijn, maar geen moes.

Vang het overtollige water op, dat is de basis voor de kaneelsiroop.
Zet de appeltjes even apart.

Doe het water terug in het pannetje en voeg er de kaneel en de suiker aan toe. Je hebt ongeveer 3 el water nodig.
Verwarm het mengsel en blijf roeren tot je een consistente siroop hebt. Laat ongeveer 20 seconden doorkoken. Let op dat het niet aanbrand!
Meng de appel onder de kaneelsiroop.

Dien op op een mooi bord, met yoghurt, extra fruit en topping naar keuze.

vorige
Ovengebakken pompoen en bloemkool met linzen
volgende
Indisch gekruide wortelsoep
vorige
Ovengebakken pompoen en bloemkool met linzen
volgende
Indisch gekruide wortelsoep
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here