-
1,5 grote appelRode of gele appel
-
1 cm gembergeraspt
-
3 el water
-
1 kl kaneelpoeder
-
1 kl suikerIk gebruikte een halve tl Sugarly
-
150 g yoghurtnaar keuze
-
100 g fruitnaar keuze
-
toppingnaar keuze: cruesli, muesli, noten, pitten, zaden, ...
Bereiding
Appeltjes gestoofd met gember en overgoten met een zelfgemaakte super-easy kaneelsiroop, hmm. Je krijgt het er vanbinnen heerlijk warm van. Voeg daarbij je favoriete yoghurt, topping naar keuze en nog wat extra fruit en je kan de dag goedgeluimd starten. Aan het ontbijt zal het niet liggen 🙂
Dit ontbijt of snackje stoom je klaar op 10 minuten. Je kan ook de appels de dag voordien stoven. Je kan ze 2 dagen bewaren in de koelkast in hun gestoofde versie.
Voorzie alvast een topping die je graag lust: cruesli, muesli, havermout, zaden of pitten. Ik vind dit lekker met cruesli en lijnzaad.
Dit recept is voor 1 portie. Voorzie gerust het dubbele voor morgen of tegen dat hongertje in de namiddag.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
BereidingSnij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in dunne schijfjes (+/- 0.5 cm). Rasp of pers de gember. Vang het overtollige water op, dat is de basis voor de kaneelsiroop. Doe het water terug in het pannetje en voeg er de kaneel en de suiker aan toe. Je hebt ongeveer 3 el water nodig. Dien op op een mooi bord, met yoghurt, extra fruit en topping naar keuze. |