Ovengebakken pompoen en bloemkool met linzen

0 0
Ovengebakken pompoen en bloemkool met linzen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
0.5 grote butternut mag met schil, in blokjes van 2 cm
0.5 grote bloemkool verdeeld in roosjes
1 blik linzen
10 stuks zongedroogde tomaatjes fijngesneden reepjes
2 el pompoenpitten
2 tl currypoeder
1 tl cayennepeper
naar smaak zout
0.5 plantje koriander fijngesneden
1 el olijfolie of een andere vetstof naar keuze

De combinatie van curry, cayennepeper en zout past perfect bij deze groentenschotel.

Bereiding

Share

Naar trouwe gewoonte werk ik graag met allerhande gedroogde en verse kruiden.  De combinatie van curry, cayennepeper, koriander en zout past perfect bij deze groentenschotel.

Pompoen en linzen zorgen voor een verzadigd gevoel.  Eet je niet graag linzen?  Dan laat je ze uit het recept en vervang je ze eventueel door bonen, aardappelen of rijst.  Heb je graag wat kaas erbij?  Feta of halloumi passen hier perfect bij het plaatje.

De zongedroogde tomaten zorgen voor een fris accent terwijl de pompoenpitten voor een leuke bite zorgen.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Verwarm de over voor op hete lucht op 200°C.
Versnij de groenten zoals aangegeven en leg ze in een ovenschotel (ik gebruik altijd een inox schotel om groenten te roosteren).
Meng de vetstof, currypoeder, cayennepeper en zout onder de groenten en hussel goed door mekaar zodat de kruiden goed verspreid zijn.

2
Klaar
25 à 30 minuten

Bereiding

Zet de schaal in de oven en laat de groenten zacht worden. Dat zal tussen 20 à 30 minuten innemen.
Als je merkt dat de bloemkool begint aan te branden dan verlaag je de temperatuur naar 180°C.
Meng om de 10 minuten om aanbranden te voorkomen.
Spoel intussen de linzen.
Als de groenten goed zacht zijn, dan haal je de schaal uit de oven.
Meng er de linzen, zongedroogde tomaten, pompoenpitten en de fijngesnipperde koriander onder en serveer.

vorige
Pittige aubergine
volgende
Gember-kaneel appeltjes ontbijt/snack
vorige
Pittige aubergine
volgende
Gember-kaneel appeltjes ontbijt/snack
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies