-
0.5 grote butternutmag met schil, in blokjes van 2 cm
-
0.5 grote bloemkoolverdeeld in roosjes
-
1 blik linzen
-
10 stuks zongedroogde tomaatjesfijngesneden reepjes
-
2 el pompoenpitten
-
2 tl currypoeder
-
1 tl cayennepeper
-
naar smaak zout
-
0.5 plantje korianderfijngesneden
-
1 el olijfolieof een andere vetstof naar keuze
Bereiding
Naar trouwe gewoonte werk ik graag met allerhande gedroogde en verse kruiden. De combinatie van curry, cayennepeper, koriander en zout past perfect bij deze groentenschotel.
Pompoen en linzen zorgen voor een verzadigd gevoel. Eet je niet graag linzen? Dan laat je ze uit het recept en vervang je ze eventueel door bonen, aardappelen of rijst. Heb je graag wat kaas erbij? Feta of halloumi passen hier perfect bij het plaatje.
De zongedroogde tomaten zorgen voor een fris accent terwijl de pompoenpitten voor een leuke bite zorgen.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingVerwarm de over voor op hete lucht op 200°C. |
2
Klaar
25 à 30 minuten
|
BereidingZet de schaal in de oven en laat de groenten zacht worden. Dat zal tussen 20 à 30 minuten innemen. |