-
2 aubergine
-
10 ml water
-
2 kl olijfolie
-
1 kl komijn
-
0.5 kl kurkuma
-
0.5 kl kaneelpoeder
-
1.5 kl harissa
-
0.5 plantje koriander
-
0.5 granaatappel
-
30 g gedroogde veenbessen
-
20 zwarte pitloze druiven
-
2 kl sesamzaad
-
naar smaak peper en zout
-
1 blik linzen
Bereiding
Dit is een lonende lunch. Met lonend bedoel ik in de zin van: weinig werk en groots resultaat.
De marinade is heerlijk geurend en zoet. De sesamzaadjes en de granaatappel zorgen voor een leuke bite. Dit gerecht is licht pittig door de harissa. Heb je het liever zachter van smaak, dan laat je de harissa eruit weg. Voeg in dit geval 1 koffielepel honing toe om voor diepgang in het smakenpallet te zorgen.
Je kan deze lunch serveren met wat brood, griekse yoghurt of tzaziki of als bijgerecht.
Stappen
1
Klaar
25 minuten
|
VoorbereidingWeek de veenbessen 10 min. in een vijzel, in het water dat je er lauw aan toevoegt. |
2
Klaar
10 minuten
|
BereidingLaat een pan met anti-aanbaklaag goed warm worden. Stort de aubergine in de hete pan en bak de gemarineerde reepjes gedurende 10 minuten. |