Pittige aubergine

0 0
Pittige aubergine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 aubergine
10 ml water
2 kl olijfolie
1 kl komijn
0.5 kl kurkuma
0.5 kl kaneelpoeder
1.5 kl harissa
0.5 plantje koriander
0.5 granaatappel
30 g gedroogde veenbessen
20 zwarte pitloze druiven
2 kl sesamzaad
naar smaak peper en zout
1 blik linzen

De marinade is heerlijk geurend en zoet. 
De sesamzaadjes en de granaatappel zorgen voor een leuke bite. 

Allergenen:
  • Sesamzaad

Bereiding

Share

Dit is een lonende lunch.  Met lonend bedoel ik in de zin van: weinig werk en groots resultaat.

De marinade is heerlijk geurend en zoet. De sesamzaadjes en de granaatappel zorgen voor een leuke bite.  Dit gerecht is licht pittig door de harissa.  Heb je het liever zachter van smaak, dan laat je de harissa eruit weg. Voeg in dit geval 1 koffielepel honing toe om voor diepgang in het smakenpallet te zorgen.

Je kan deze lunch serveren met wat brood, griekse yoghurt of tzaziki of als bijgerecht.

Stappen

1
Klaar
25 minuten

Voorbereiding

Week de veenbessen 10 min. in een vijzel, in het water dat je er lauw aan toevoegt.
Voeg daarna aan de veenbessen de olie, komijn, kurkuma, kaneel en harissa toe. Stamp goed fijn in de vijzel tot je geen stukjes van de veenbessen meer hebt en alles mooi gemengd is.
Snij de aubergine in plakken van 0.5 cm. Snij de plakken in dunne repen. Doe de reepjes aubergine in een diepvrieszakje en voeg er de marinade aan toe.
Masseer de auberginereepjes goed in met het mengsel zodat de marinade overal verdeeld is.
Laat de aubergine 10 à 15 minuten marineren.
Haal intussen de pitjes uit de granaatappel en halveer de druiven. Spoel de linzen onder koud, stromend water.

2
Klaar
10 minuten

Bereiding

Laat een pan met anti-aanbaklaag goed warm worden. Stort de aubergine in de hete pan en bak de gemarineerde reepjes gedurende 10 minuten.
Kruid af met zout (en eventueel peper naar smaak - maar proef even want de harissa is al pikant).
Voeg tussendoor het sesamzaad en de druiven toe aan de aubergines en laat even meebakken. Voeg de laatste 2 minuten de linzen toe zodat ze mee opwarmen.
Serveer op een diep bord en werk af met granaatappel en fijngesneden koriander.

vorige
Giouvetsi
volgende
Ovengebakken pompoen en bloemkool met linzen
vorige
Giouvetsi
volgende
Ovengebakken pompoen en bloemkool met linzen
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies