-
4 ei
-
250 g groentenbrunoise gesneden
-
75 g baconreepjes
-
geraspte kaas
-
4 el melkmagere
-
peper en zout
-
muskaatnoot
-
verse kruidennaar wens
Bereiding
Deze muffins zijn eigenlijk kleine frittata’s (quiche zonder deeg) die ik in een muffinvorm gebakken heb. Je kan deze healthy muffins eten op ieder moment van de dag: voor ontbijt, lunch, snack of avondeten. Ze zijn klaar in no time en je kan er al je restjes groenten, vlees of kaas in kwijt. De basis blijft dezelfde en het is supergemakkelijk en snel gemaakt. ‘t Is helemaal aan jou hoe je hiermee varieert. Ik hou mijn versie licht door magere melk te gebruiken en light emmenthal maar dat kies je uiteraard zelf.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180°C (warme lucht). |
2
Klaar
20 minuten
|
BereidingVul 8 muffinvormen met groenten en bacon. Je kan de muffins 2 dagen in de koelkast bewaren. |