Ei muffins

0 0
Ei muffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
4 ei
250 g groenten brunoise gesneden
75 g baconreepjes
geraspte kaas
4 el melk magere
peper en zout
muskaatnoot
verse kruiden naar wens

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

't Is helemaal aan jou hoe je hiermee varieert.  

Allergenen:
  • Ei
  • Melk

Bereiding

Share

Deze muffins zijn eigenlijk kleine frittata’s (quiche zonder deeg) die ik in een muffinvorm gebakken heb.  Je kan deze healthy muffins eten op ieder moment van de dag: voor ontbijt, lunch, snack of avondeten.  Ze zijn klaar in no time en je kan er al je restjes groenten, vlees of kaas in kwijt.  De basis blijft dezelfde en het is supergemakkelijk en snel gemaakt.  ’t Is helemaal aan jou hoe je hiermee varieert.  Ik hou mijn versie licht door magere melk te gebruiken en light emmenthal maar dat kies je uiteraard zelf.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (warme lucht).
Verhit een pan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en bak er de baconreepjes in. Vetstof toevoegen hoeft niet. De baconreepjes zullen hun vet verliezen als ze gebakken worden. Bewaar de baconreepjes apart.
Snij de groenten in kleine blokjes (brunoise) en bak ze kort aan in de pan waarin je de baconreepjes gebakken hebt.
Ik gebruikte een restje courgette, erwtjes en paprika.
Kluts intussen de eieren en de melk. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot.
Voeg verse kruiden toe als je dat wil.

2
Klaar
20 minuten

Bereiding

Vul 8 muffinvormen met groenten en bacon.
Ik gebruik een muffinvorm met anti-aanbaklaag. Invetten is in dat geval niet nodig.
Verdeel het eimengsel over het vlees en de groenten en werk af met een koffielepel geraspte kaas.
Zet in de oven en laat 15 minuten bakken.
Neem de schaal uit de oven en laat de muffins wat afkoelen.
Wanneer ze afkoelen gaan ze krimpen en kan je ze gemakkelijk uit de vorm nemen.

Je kan de muffins 2 dagen in de koelkast bewaren.

vorige
Popcorn met chocolade en kokos
volgende
Havermoutkoek
vorige
Popcorn met chocolade en kokos
volgende
Havermoutkoek