Ei muffins

0 0
Ei muffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
4 ei
250 g groenten brunoise gesneden
75 g baconreepjes
geraspte kaas
4 el melk magere
peper en zout
muskaatnoot
verse kruiden naar wens

't Is helemaal aan jou hoe je hiermee varieert.  

Allergenen:
  • Ei
  • Melk

Bereiding

Share

Deze muffins zijn eigenlijk kleine frittata’s (quiche zonder deeg) die ik in een muffinvorm gebakken heb.  Je kan deze healthy muffins eten op ieder moment van de dag: voor ontbijt, lunch, snack of avondeten.  Ze zijn klaar in no time en je kan er al je restjes groenten, vlees of kaas in kwijt.  De basis blijft dezelfde en het is supergemakkelijk en snel gemaakt.  ‘t Is helemaal aan jou hoe je hiermee varieert.  Ik hou mijn versie licht door magere melk te gebruiken en light emmenthal maar dat kies je uiteraard zelf.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (warme lucht).
Verhit een pan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en bak er de baconreepjes in. Vetstof toevoegen hoeft niet. De baconreepjes zullen hun vet verliezen als ze gebakken worden. Bewaar de baconreepjes apart.
Snij de groenten in kleine blokjes (brunoise) en bak ze kort aan in de pan waarin je de baconreepjes gebakken hebt.
Ik gebruikte een restje courgette, erwtjes en paprika.
Kluts intussen de eieren en de melk. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot.
Voeg verse kruiden toe als je dat wil.

2
Klaar
20 minuten

Bereiding

Vul 8 muffinvormen met groenten en bacon.
Ik gebruik een muffinvorm met anti-aanbaklaag. Invetten is in dat geval niet nodig.
Verdeel het eimengsel over het vlees en de groenten en werk af met een koffielepel geraspte kaas.
Zet in de oven en laat 15 minuten bakken.
Neem de schaal uit de oven en laat de muffins wat afkoelen.
Wanneer ze afkoelen gaan ze krimpen en kan je ze gemakkelijk uit de vorm nemen.

Je kan de muffins 2 dagen in de koelkast bewaren.

vorige
Popcorn met chocolade en kokos
volgende
Havermoutkoek
vorige
Popcorn met chocolade en kokos
volgende
Havermoutkoek
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here