-
2 ei
-
2 rode bietgekookt
-
1 teentje lookgeperst
-
30 g baconreepjes
-
2 el ricotta
-
1/2 takje rozemarijnde blaadjes fijn gesneden
-
peper en zout
-
olijfolie
-
Kokend water water
Bereiding
Aperitiefhapje of lunch? Het recept kan dienen voor allebei! Dit gerecht kan je perfect vooraf bereiden om mee te nemen naar het werk. Als aperitiefhapje kan je dit perfect vooraf klaarzetten en in de oven steken als je gasten toekomen. Je hebt er hooguit 10 minuten werk aan en de oven doet de rest. Dit gerechtje smaakt ook koud naar meer. Samen met een slaatje of een kom dampende soep en wat brood zal je alvast de namiddag met een goedgevulde maag starten.
Je kan dit gerecht serveren met een slaatje, bijvoorbeeld coleslaw.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee kleine ovenpotjes (ramequins) in met een drupje olijfolie. |
2
Klaar
|
Breng de ricotta op smaak met wat peper, zout, de look en olijfolie. Meng er ook de fijngesneden blaadjes van de rozemarijn onder. |
3
Klaar
|
Snij de biet in blokjes en verdeel over de twee potjes. Verdeel de baconreepjes over de potjes. |
4
Klaar
|
Plaats de potjes in een ovenschaal en voeg kokend water toe in de ovenschaal tot ze 1/3 onder water staan. |
5
Klaar
|
Laat 15 à 20 minuten bakken in de oven en dien op. Als het ei gestold is, is het gerecht klaar. |