Oveneitje met biet, bacon en ricotta

0 0
Oveneitje met biet, bacon en ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 ei
2 rode biet gekookt
1 teentje look geperst
30 g baconreepjes
2 el ricotta
1/2 takje rozemarijn de blaadjes fijn gesneden
peper en zout
olijfolie
Kokend water water

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Je hebt er hooguit 10 minuten werk aan en de oven doet de rest. 

Allergenen:
  • Ei
  • Melk

Bereiding

Share

Aperitiefhapje of lunch?  Het recept kan dienen voor allebei! Dit gerecht kan je perfect vooraf bereiden om mee te nemen naar het werk.  Als aperitiefhapje kan je dit perfect vooraf klaarzetten en in de oven steken als je gasten toekomen. Je hebt er hooguit 10 minuten werk aan en de oven doet de rest.  Dit gerechtje smaakt ook koud naar meer.  Samen met een slaatje of een kom dampende soep en wat brood zal je alvast de namiddag met een goedgevulde maag starten.

Je kan dit gerecht serveren met een slaatje, bijvoorbeeld coleslaw.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180°C.  Vet twee kleine ovenpotjes (ramequins) in met een drupje olijfolie.

2
Klaar

Breng de ricotta op smaak met wat peper, zout, de look en olijfolie.  Meng er ook de fijngesneden blaadjes van de rozemarijn onder.

3
Klaar

Snij de biet in blokjes en verdeel over de twee potjes.  Verdeel de baconreepjes over de potjes.
Breek een ei in ieder potje en kruid af met wat peper en zout.  Voeg een eetlepel van het ricottamengsel toe aan ieder potje.

4
Klaar

Plaats de potjes in een ovenschaal en voeg kokend water toe in de ovenschaal tot ze 1/3 onder water staan.

5
Klaar

Laat 15 à 20 minuten bakken in de oven en dien op.  Als het ei gestold is, is het gerecht klaar.
Je kan dit gerecht serveren met een slaatje, bijvoorbeeld coleslaw.

vorige
Ceasardressing
volgende
Pink havermout
vorige
Ceasardressing
volgende
Pink havermout

Geef uw feedback