Tiramisu

0 0
Tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
3 ei
300 g mascarpone
50 g suiker
25 cl oploskoffie sterke koffie, afgekoeld
1 pak boudoirs
5 cl Amaretto
1 el cacao

De smeuïge textuur, een vleugje zoet, een heerlijk koekje ertussen en een zweem van Amaretto.  Cacaopoeder erbovenop, het is de hemel voor de liefhebber. 

Allergenen:
  • Ei

Bereiding

Share

De basis van dit recept heb ik van een goede vriend, Guy (waarvoor dank).  Voor mij is er geen lekkerdere tiramisu.  De smeuïge textuur, een vleugje zoet, een heerlijk koekje ertussen en een zweem van Amaretto.  Cacaopoeder erbovenop, het is de hemel voor de liefhebber.

 

Stappen

1
Klaar
15 minuten

Bereiding

Maak de koffie klaar door 2 koffielepels oploskoffie op te lossen in 25 cl koud water. Meng goed en giet de koffie over in een platte schaal. Dat maakt het makkelijker om straks de boudoirs te soppen.
Breek de eieren en scheidt het eiwit van het eigeel in 2 grote (1l), aparte mengbekers.
Klop het eiwit met de mixer stijf tot stevige pieken.
Voeg aan de mengbeker met het eigeel de suiker en de Amaretto toe en klop met de mixer tot het een bleke, witte massa wordt. Voeg de mascarpone toe aan het eigeel en mix tot het geheel gemengd is. Proef of het mengsel zoet genoeg is voor jou. Indien nodig kan je nu nog wat suiker toevoegen.
Voeg het opgeklopt eiwit toe aan het eigeel. Je spatelt dit er best onder met een houten lepel. Om de luchtigheid te garanderen bewerk je nu best het mengsel niet meer teveel.
Neem 4 glazen.
Dompel de boudoirs onder in de koffie en verdeel een laag van de koekjes over de glazen.
Bedek met een laag mascarponemengsel.
Volg dan opnieuw met een laag in koffie gedompelde boudoirs en daarna een laag van het mascarponemengsel.
Ga zo verder in laagjes tot het mengsel is opgebuikt. Indien nodig maak je nog een extra kop koffie.
Plaats de tiramisu in de koelkast gedurende minstens 5 uren.

2
Klaar
5 minuten

Afwerking

Neem vlak voor het serveren de glazen uit de koelkast.
Neem er een fijne zeef bij en doe daarin het cacaopoeder. Bedek de glazen met een laag cacaopoeder vlak voor het opdienen.
Dien zo fris mogelijk op.
Als het mengsel opwarmt, dan wordt het opnieuw een lopende massa.

vorige
Romige appel-yoghurt muesli
volgende
Tajine van konijn met pruimen
vorige
Romige appel-yoghurt muesli
volgende
Tajine van konijn met pruimen
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies