-
1.25 kg konijn in stukken
-
voor de marinade
-
1/4 kl of naar smaak peper
-
2 el olijfolie
-
4 saffraandraadje
-
zoutnaar smaak
-
2 teentjes, fijngesneden look
-
1 kl kaneelpoeder
-
1 kl ras-el-hanout
-
1 kl gember
-
2 kl kurkuma
-
2 el water
-
voor de bereiding
-
10 gedroogde pruimen
-
1 el of naar smaak honingoptioneel
-
olijfoliekokosolie of boter kan ook
-
2 ui
-
20 cl tafelbierof een ander donkerbruin bier
-
1/4 blokje kalfsbouillon
-
1/4 blokje groentenbouillon
-
2 kaneelstokje
Bereiding
Ik keek al jaren stiekem uit naar een tajine. Het wachten duurde lang maar mijn geduld werd onlangs beloond met een prachtexemplaar.
Een nieuw speeltje voor de keuken, dat tegelijk een nieuwe uitdaging is want eigenlijk heb ik er geen ervaring mee. Op zoek naar informatie en recepten dus :-).
Zo kwam ik uit bij konijn met pruimen. Een klassieker van formaat. Ik geef er graag een twist aan en maakte er het volgende recept van. Ga jij er ook zo van genieten?
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingMeng de kruiden met de knoflook, de olijfolie en het water. |
2
Klaar
60 minuten
|
BereidingSnipper de uien fijn. Tip: Serveer met een witloofslaatje en kroketjes. |