Tajine van konijn met pruimen

0 0
Tajine van konijn met pruimen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1.25 kg konijn in stukken
voor de marinade
1/4 kl of naar smaak peper
2 el olijfolie
4 saffraandraadje
zout naar smaak
2 teentjes, fijngesneden look
1 kl kaneelpoeder
1 kl ras-el-hanout
1 kl gember
2 kl kurkuma
2 el water
voor de bereiding
10 gedroogde pruimen
1 el of naar smaak honing optioneel
olijfolie kokosolie of boter kan ook
2 ui
20 cl tafelbier of een ander donkerbruin bier
1/4 blokje kalfsbouillon
1/4 blokje groentenbouillon
2 kaneelstokje

Een klassieker van formaat.  Ik geef er graag een twist aan en maakte er het volgende recept van.  Ga jij er ook zo van genieten?

  • voor de marinade

  • voor de bereiding

Bereiding

Share

Ik keek al jaren stiekem uit naar een tajine.  Het wachten duurde lang maar mijn geduld werd onlangs beloond met een prachtexemplaar.

Een nieuw speeltje voor de keuken, dat tegelijk een nieuwe uitdaging is want eigenlijk heb ik er geen ervaring mee.  Op zoek naar informatie en recepten dus :-).

Zo kwam ik uit bij konijn met pruimen.  Een klassieker van formaat.  Ik geef er graag een twist aan en maakte er het volgende recept van.  Ga jij er ook zo van genieten?

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Meng de kruiden met de knoflook, de olijfolie en het water.
Wrijf het konijn goed in met dit mengsel en plaats het afgedekt minstens 2 uur in de koelkast. Hoe langer je het konijn kan laten marineren, des te meer komen de smaken van de kruiding tot uiting.

2
Klaar
60 minuten

Bereiding

Snipper de uien fijn.
Verhit de tajine tot ze goed heet is. Bak de stukken konijn kort aan.
Voeg de ui toe en laat die even meestoven.
Blus met het tafelbier en voeg de bouillonblokjes, de kaneelstokjes en de pruimen toe.
Zet het deksel op de tajine en laat de schotel zacht sudderen tot het konijn gaar is. Gewoonlijk duurt dat ongeveer 1 uur.
Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de honing toe en laat rustig wat inkoken zonder deksel.

Tip: Serveer met een witloofslaatje en kroketjes.

vorige
Tiramisu
volgende
Pasta met kipgehakt, puntpaprika en erwtjes
vorige
Tiramisu
volgende
Pasta met kipgehakt, puntpaprika en erwtjes
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here