• Home
  • Vlees
  • Sappige varkensoester met ovengebakken appeltjes en champignonroomsaus

Sappige varkensoester met ovengebakken appeltjes en champignonroomsaus

0 0
Sappige varkensoester met ovengebakken appeltjes en champignonroomsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 varkensoester 130 g per persoon
2 appel jonagold
1 kookbuiltje rijst voor 2 personen
1 el bakboter
250 g champignon
1 sjalotten grote
1 look
naar smaak dragon vers of gedroogd
1 el olijfolie
1 tl worcestershiresaus
1/4 blokje bouillon van gedroogde champignon opgelost in 10 cl warm water (alternatief: kalfs- of kippenbouillon)
2 el calvados
20 cl plantaardige light room
1 kl suiker of honing
naar smaak peper en zout

Hartverwarmend dit eten èn snel klaar.

Allergenen:
  • Melk
  • Selderij

Bereiding

Share

Een mager, mals en sappig stukje vlees met zoetzure ovengebakken appeltjes, daarbij nog een smaakvolle champignonsaus en een portie wilde rijst om het compleet te maken.  Hartverwarmend dit eten èn snel klaar.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180°C.
Was de appels. Verdeel ze in 4 en haal het klokhuis eruit. Leg de appelparten in een bakschaal, bestrooi met wat suiker of enkele druppels honing.
Plaats de appels in de warme oven en laat ze in 20 à 30 minuten zacht worden.
Boen de champignons en maak ze proper. Snij de onderkant van het steeltje weg en verdeel de champignons in 4. Op die manier kan je ze best bakken.

2
Klaar
25 minuten

Bereiding

Verwarm een braadpan op hoog vuur. Als de pan goed heet is voeg je de olijfolie, champignons, look, sjalot, peper en zout toe.
Laat enkele minuten bakken op hoog vuur (niet koken). Voeg de champignonbouillon toe en laat kort wat inkoken.
Breng intussen het water voor de rijst aan de kook en kook de rijst gaar volgens de tijd vermeld op de verpakking.
Zet de afzuigkap uit (zeer belangrijk als je gaat flamberen). Schenk de calvados bij de champignons en flambeer. Blus met de room en de worcestershiresaus.
Kruid verder af met peper, zout en dragon.
Verwarm een braadpan voor het vlees. Voeg een klontje boter toe en laat de pan goed opwarmen.
Kruid het vlees met peper en zout langs beide kanten. Bak het vlees gedurende 3 minuten langs iedere zijde.
Laat het vlees nog even rusten. Hou het warm met zilverpapier.

3
Klaar
2 minuten

Afwerking

Verdeel de rijst over de borden, leg daarop een stukje vlees.
Werk af met de champignonsaus en de gebakken stukjes appel.

vorige
Soepje van witte selder met appel
volgende
Romige koolrabi-wortel soep
vorige
Soepje van witte selder met appel
volgende
Romige koolrabi-wortel soep
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here