-
2 varkensoester130 g per persoon
-
2 appeljonagold
-
1 kookbuiltje rijstvoor 2 personen
-
1 el bakboter
-
250 g champignon
-
1 sjalottengrote
-
1 look
-
naar smaak dragonvers of gedroogd
-
1 el olijfolie
-
1 tl worcestershiresaus
-
1/4 blokje bouillon van gedroogde champignonopgelost in 10 cl warm water (alternatief: kalfs- of kippenbouillon)
-
2 el calvados
-
20 cl plantaardige light room
-
1 kl suikerof honing
-
naar smaak peper en zout
Bereiding
Een mager, mals en sappig stukje vlees met zoetzure ovengebakken appeltjes, daarbij nog een smaakvolle champignonsaus en een portie wilde rijst om het compleet te maken. Hartverwarmend dit eten èn snel klaar.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingVerwarm de oven op 180°C. |
2
Klaar
25 minuten
|
BereidingVerwarm een braadpan op hoog vuur. Als de pan goed heet is voeg je de olijfolie, champignons, look, sjalot, peper en zout toe. |
3
Klaar
2 minuten
|
AfwerkingVerdeel de rijst over de borden, leg daarop een stukje vlees. |