Romige appel-yoghurt muesli

0 0
Romige appel-yoghurt muesli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
125 g appel geraspte
40 g havervlokken
150 g yoghurt
1 el veenbessen gedroogde
snuifje kaneelpoeder
een paar druppels vanille extract
1 portie fruit voor de afwerking

Als bijkomend voordeel heb je 's morgens geen werk meer aan je ontbijt en kan je alvast de dag zonder eetstress beginnen.

Allergenen:
  • Gluten
  • Melk

Bereiding

Share

Een friszuur en zoetig ontbijt op basis van volle havervlokken en yoghurt. Deze overnight havervlokken zijn een variant op Bircher muesli.

Ik gebuik echter enkel yoghurt, geen melk.  Je maakt dit ontbijt de avond voordien klaar zodat alle vocht goed in de havervlokken kan trekken, daardoor wordt de haver heerlijk zacht en smeuïg.  Als bijkomend voordeel heb je ‘s morgens geen werk meer aan je ontbijt en kan je alvast de dag zonder eetstress beginnen.

Varieer met het fruit dat je als afwerking gebruikt, je kiest zelf wat je graag lust!

 

 

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding de avond voordien

Rasp de appel. Neem een afsluitbare pot en voeg daaraan de appelrasp, havervlokken, yoghurt, veenbessen, kaneel en vanille toe.
Optioneel kan je 1 el lijnzaad toevoegen.
De veenbessen kan je vervangen door rozijnen of ander gedroogd fruit.
Meng alles onder mekaar, dek de pot af en zet een nacht in de koelkast.

2
Klaar
5 minuten

Bereiding de dag zelf

Neem de pot uit de koelkast en roer het mengsel even om.
Snij er extra fruit over en voeg nog wat bessen toe.

vorige
Frambozendressing
volgende
Tiramisu
vorige
Frambozendressing
volgende
Tiramisu
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies