-
125 g appelgeraspte
-
40 g havervlokken
-
150 g yoghurt
-
1 el veenbessengedroogde
-
snuifje kaneelpoeder
-
een paar druppels vanille extract
-
1 portie fruitvoor de afwerking
Bereiding
Een friszuur en zoetig ontbijt op basis van volle havervlokken en yoghurt. Deze overnight havervlokken zijn een variant op Bircher muesli.
Ik gebuik echter enkel yoghurt, geen melk. Je maakt dit ontbijt de avond voordien klaar zodat alle vocht goed in de havervlokken kan trekken, daardoor wordt de haver heerlijk zacht en smeuïg. Als bijkomend voordeel heb je ‘s morgens geen werk meer aan je ontbijt en kan je alvast de dag zonder eetstress beginnen.
Varieer met het fruit dat je als afwerking gebruikt, je kiest zelf wat je graag lust!
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
Voorbereiding de avond voordienRasp de appel. Neem een afsluitbare pot en voeg daaraan de appelrasp, havervlokken, yoghurt, veenbessen, kaneel en vanille toe. |
2
Klaar
5 minuten
|
Bereiding de dag zelfNeem de pot uit de koelkast en roer het mengsel even om. |