-
2 puntpaprikain reepjes van 0,5 cm
-
1 uiin ringen
-
1 teentje look
-
400 g gepelde tomaten
-
4 ei
-
1 el tomatenpuree
-
1 maisklein blik
-
1 tl komijn
-
1 tl paprikapoeder
-
1/2 tl kurkuma
-
chilivlokkennaar smaak
-
cayennepepernaar smaak
-
zout
-
1 el korianderfijn gesneden
-
olijfolie
Bereiding
Shakshouka is een traditioneel Noord-Afrikaans ontbijt. Het gerecht wordt gemaakt op basis van een kruidige, licht pikante tomatensaus. Ideaal als je geen zin hebt in een zoet ontbijt. Je kan dit gerecht ook als lunch nemen met wat brood erbij of als avondmaal met wat (zilvervlies)rijst. Het is zo’n gerechtje dat je helemaal opwarmt. De geur van de kruiden, een portie verse groenten, de heerlijke eitjes, dit gerecht heeft het allemaal!
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingWas en snij alle groenten. |
2
Klaar
|
BereidingVerhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de look glazig. Voeg daaraan de kruiden toe en laat even meebakken. Voorzichtig met de cayennepeper en chilivlokken want dat maakt het snel te pikant. Je kan beter achteraf bijkruiden. Voeg de puntpaprika toe en laat rustig 5 minuten mee stoven. Meng de tomatenpuree onder de groenten en laat 1 minuut meebakken. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 minuten rustig stoven onder deksel. Voeg de mais toe. Maak 4 kuiltjes in de groentenmengeling en breek een eitje in ieder kuiltje. Strooi de koriander over het gerecht en laat de eitjes nog 10 minuten onder deksel rustig stollen. De tijd die de eieren nodig hebben om te stollen is afhankelijk van de grootte van het ei. Het gerecht is klaar wanneer de eieren gestold zijn. Dat kan van ongeveer 7 tot 15 minuten duren. |
3
Klaar
|
AfwerkingWerk af met verse kruiden en serveer. |