Shakshouka my way

0 0
Shakshouka my way

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 puntpaprika in reepjes van 0,5 cm
1 ui in ringen
1 teentje look
400 g gepelde tomaten
4 ei
1 el tomatenpuree
1 mais klein blik
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
chilivlokken naar smaak
cayennepeper naar smaak
zout
1 el koriander fijn gesneden
olijfolie

Je kan dit gerecht ook als lunch nemen met wat brood erbij of als avondmaal met wat (zilvervlies)rijst.

Allergenen:
  • Ei

Bereiding

Share

Shakshouka is een traditioneel Noord-Afrikaans ontbijt. Het gerecht wordt gemaakt op basis van een kruidige, licht pikante tomatensaus. Ideaal als je geen zin hebt in een zoet ontbijt. Je kan dit gerecht ook als lunch nemen met wat brood erbij of als avondmaal met wat (zilvervlies)rijst. Het is zo’n gerechtje dat je helemaal opwarmt. De geur van de kruiden, een portie verse groenten, de heerlijke eitjes, dit gerecht heeft het allemaal!

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Was en snij alle groenten.

2
Klaar

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de look glazig. Voeg daaraan de kruiden toe en laat even meebakken. Voorzichtig met de cayennepeper en chilivlokken want dat maakt het snel te pikant. Je kan beter achteraf bijkruiden. Voeg de puntpaprika toe en laat rustig 5 minuten mee stoven. Meng de tomatenpuree onder de groenten en laat 1 minuut meebakken. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 10 minuten rustig stoven onder deksel. Voeg de mais toe. Maak 4 kuiltjes in de groentenmengeling en breek een eitje in ieder kuiltje. Strooi de koriander over het gerecht en laat de eitjes nog 10 minuten onder deksel rustig stollen. De tijd die de eieren nodig hebben om te stollen is afhankelijk van de grootte van het ei. Het gerecht is klaar wanneer de eieren gestold zijn. Dat kan van ongeveer 7 tot 15 minuten duren.

3
Klaar

Afwerking

Werk af met verse kruiden en serveer.

vorige
Crumble van havermout met fruit
volgende
Bloemkool-maaltijdsoep met linzen
vorige
Crumble van havermout met fruit
volgende
Bloemkool-maaltijdsoep met linzen
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies