-
100 g havervlokken
-
1 tl honing
-
1 el kokosoliegesmolten
-
1 eigeklutst
-
15 g geraspte kokos
-
150 g framboosvers of diepvries
-
75 g blauwe bessenvers of diepvries
-
75 g appel
Bereiding
HEERLIJK! Een ontbijtje voor als het wat langer mag duren. Topidee voor een lazy Sunday. Deze crumble zonder bloem en zonder suiker maak je klaar in een wip. Je hebt er bijna geen werk aan en de oven doet de rest. Deze crumble met heerlijk krokante havermout en kokos is voedzaam, lekker èn vullend. Je kan het gerechtje ook als nagerecht serveren, zonder yohgurt dan maar wel met een bolletje ijs.
Stappen
1
Klaar
|
De avond voordienAls je diepvriesfruit gebruikt dan laat je het fruit best een nacht rustig ontdooien in de koelkast. Het sap vang je op en kan je mengen met de yoghurt. |
2
Klaar
5 minuten
|
VoorbereidingVerwarm de oven op 180°C. Snij de appel in grove stukken van +/- 2 cm en leg ze samen met de bessen in een ovenschaal. |
3
Klaar
30 minuten
|
BereidingNeem een mengschaal en doe daarin de havervlokken, honing, kokosrasp en het ei. Heb je het graag zoeter dan voeg je extra honing of kokosbloesemsuiker toe. Meng goed en stort het havermoutmengsel over het fruit. Plaats in de voorverwarmde oven laat bakken gedurende 25 minuten. Let erop dat de havermout niet aanbakt. Laat de crumble nog heel even staan in de uitgeschakelde oven. Als je de crumble als ontbijt eet dan kan je het serveren met yoghurt. Serveer je het als dessert, dan is het lekker met een bolletje ijs. |