Crumble van havermout met fruit

0 0
Crumble van havermout met fruit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
100 g havervlokken
1 tl honing
1 el kokosolie gesmolten
1 ei geklutst
15 g geraspte kokos
150 g framboos vers of diepvries
75 g blauwe bessen vers of diepvries
75 g appel

Je kan het ook perfect als nagerecht serveren met een bolletje ijs.

Allergenen:
  • Gluten
  • Melk

Bereiding

Share

HEERLIJK! Een ontbijtje voor als het wat langer mag duren. Topidee voor een lazy Sunday. Deze crumble zonder bloem en zonder suiker maak je klaar in een wip. Je hebt er bijna geen werk aan en de oven doet de rest. Deze crumble met heerlijk krokante havermout en kokos is voedzaam, lekker èn vullend. Je kan het gerechtje ook als nagerecht serveren, zonder yohgurt dan maar wel met een bolletje ijs.

Stappen

1
Klaar

De avond voordien

Als je diepvriesfruit gebruikt dan laat je het fruit best een nacht rustig ontdooien in de koelkast. Het sap vang je op en kan je mengen met de yoghurt.

2
Klaar
5 minuten

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180°C. Snij de appel in grove stukken van +/- 2 cm en leg ze samen met de bessen in een ovenschaal.

3
Klaar
30 minuten

Bereiding

Neem een mengschaal en doe daarin de havervlokken, honing, kokosrasp en het ei. Heb je het graag zoeter dan voeg je extra honing of kokosbloesemsuiker toe. Meng goed en stort het havermoutmengsel over het fruit. Plaats in de voorverwarmde oven laat bakken gedurende 25 minuten. Let erop dat de havermout niet aanbakt. Laat de crumble nog heel even staan in de uitgeschakelde oven. Als je de crumble als ontbijt eet dan kan je het serveren met yoghurt. Serveer je het als dessert, dan is het lekker met een bolletje ijs.

vorige
Toast met guacamole, feta en mango
volgende
Shakshouka my way
vorige
Toast met guacamole, feta en mango
volgende
Shakshouka my way
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies