Bloemkool-maaltijdsoep met linzen

0 0
Bloemkool-maaltijdsoep met linzen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
200 g bloemkool in kleine roosjes
1 blokje groentenbouillon
1 ui in fijne ringen
1 teentje look
1 kl tomatenpuree of 1 verse tomaat (ontdaan van de pitjes) in blokjes
75 g linzen in blik of gekookt
1 cm gember
10 cl kokosmelk
olijfolie
30 cl water kokend
peper en zout

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Makkelijk vooraf te bereiden om mee te nemen in een thermosbeker voor onderweg.

Allergenen:
  • Selderij

Bereiding

Share

On the go?  Geen stop voor de lunch?  Deze maaltijdsoep kan je makkelijk vooraf bereiden en meenemen in een thermosbeker voor onderweg.  Je krijgt zo je nodige portie verse groenten binnen en de linzen maken er een verzadigende maaltijd van.  Hiermee kan je weer even verder!

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Was de groenten en versnij ze in de vermelde vorm.

2
Klaar

Bereiding

Verhit de olijfolie in een steelpan of een kleine kom. Stoof er de ui, look, gember en bloemkool even in aan. Kruid af met de currypoeder en wat peper. Voeg de tomaat of de tomatenpuree toe. Giet er het water met het bouillonblokje over en laat 15 minuten rustig koken. Hou nu een paar bloemkoolroosjes opzij.

3
Klaar

Afwerking

Voeg de kokosmelk toe en mix de soep met een staafmixer. Er mogen nog wel wat brokjes overblijven. Voeg de bloemkoolroosjes toe die je apart gehouden hebt alsook ook de linzen.
Laat nog een paar minuutjes rustig doorkoken tot de linzen opgewarmd zijn.

4
Klaar
vorige
Shakshouka my way
volgende
Tonijnburger in een pitabroodje
vorige
Shakshouka my way
volgende
Tonijnburger in een pitabroodje

Geef uw feedback