Tonijnburger in een pitabroodje

0 0
Tonijnburger in een pitabroodje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
75 g tonijn in eigen nat uit blik, uitgelekt
4 pijpajuin in fijne ringen
1 teentje look
2 tl tahini
1 eiwit
20 g linzen uit blik, uitgelekt
2 el paneermeel panko of gemalen havermout
4 blaadjes basilicum
peper en zout
Voor dressing
2 el mayonaise
4 el yoghurt
1/2 limoen
2 tl dille
2 drupjes honing
peper en zout
Voor erbij
2 pitabrood
2 paprika in reepjes
20 kerstomaatjes in kwarten
veldsla
2 tl geraspte limoenschil
olijfolie

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Burgers op je bord, altijd pure comfort food.

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Vis

  • Voor dressing

  • Voor erbij

Bereiding

Share

Burgers op je bord, altijd pure comfort food.  Zo ook met deze superlekkere en hartige tonijnburger.  Het recept kwam er met vallen en opstaan.  Het had wat tijd nodig om de juiste smaakcombinatie en de perfecte consistentie te vinden.  Maar nu is hij er en stel ik hem graag aan jullie voor 🙂

Tonijn en paprika vormen een perfecte combinatie.  Samen met de dilledressing en de geraspte limoenschil wordt dit jouw nieuwe favoriete lunch of diner.  Smakelijk!

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten voor de burgers in een foodprocessor (met een hakmolentje werkt dit ook prima) en meng tot alle ingrediënten fijn gemalen zijn. Is het mengsel nog te vochtig? Voeg dan nog wat paneermeel toe. Verdeel dan het mengsel in 2. Rol er 2 balletjes van en duw ze plat. Zo bekom je een perfecte burger.

2
Klaar

Bereiding

Verwarm de grill van je oven voor het opwarmen van de pitabroodjes. Bak de paprikareepjes op een zacht vuur in wat olijfolie tot ze beetgaar zijn. Intussen maak je de dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Roer goed zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

3
Klaar

Bak de burgers in een pan met antiaanbaklaag in olijfolie. Het duurt een tiental minuten voor ze doorbakken zijn.

4
Klaar

Snij intussen de pitabroodjes open in leg ze onder de grill tot ze warm zijn. Heb je geen oven? Dan leg je ze in een pan met antiaanbaklaag, zonder boter. In een paar minuutjes zijn ze perfect getoast.

5
Klaar

Vul de pitabroodjes met de burger. Schaaf er wat geraspte citroenschil over. Leg daarop de paprika, kerstomaat, veldsla en werk af met de dressing.

6
Klaar

Tip: Ik bak de burgers altijd in een grote serveerring in de pan. Zo ben ik zeker dat de burgers niet uiteenvallen. Je kan ze ook in de oven bakken op 180°C gedurende 10 minuten.

vorige
Bloemkool-maaltijdsoep met linzen
volgende
Soft chocolate chip cookies
vorige
Bloemkool-maaltijdsoep met linzen
volgende
Soft chocolate chip cookies

Geef uw feedback