Preisoep met curry en saffraan

0 0
Preisoep met curry en saffraan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
3 stengels prei
1,5 el currypoeder
3 saffraandraadje
peper en zout
1 el gehakt peterselie
1 blokje groentenbouillon
2 blokjes vetarme kippenbouillon
1,5 l water kokend

Wil je deze soep extra feestlijk maken? Voeg wat gepelde grijze garnalen of gerookte zalm toe.

Allergenen:
  • Selderij

Bereiding

Share

Buiten is het maar regenachtig en donker.  Snak jij ook naar een portie gezelligheid op je bord?  Deze soep zal je alvast binnenin goed opwarmen.  De combinatie van curry en saffraan maakt het al net iets specialer als een ‘gewoon preisoepje’.  Wil je deze soep extra feestlijk maken? Voeg wat gepelde grijze garnalen of gerookte zalm toe.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Spoel de prei en maak ze schoon. Snij de prei in ringen van 1 cm. Pel de ui. Snij de ui in fijne ringen.
Als je dat wenst dan kan je de groenten eerst aanstoven in wat vetstof.

2
Klaar
30 minuten

Bereiding

Doe de groenten in een grote pot en voeg er het kokend water, bouillon, currypoeder en saffraandraadjes aan toe.
Laat afgedekt 30 minuten op een rustig vuur doorkoken.
Haal de helft van de groenten uit de pan en zet ze opzij. Je kan dat makkelijk doen met een schuimspaan of een klein vergiet.
Zet de staafmixer in de rest van de soep en mix fijn.
Voeg de groenten toe die je apart gezet hebt. Kruid af met peper en zout en voeg de peterselie toe.

Wil je deze soep extra feestlijk maken? Voeg wat gepelde grijze garnalen of gerookte zalm toe.

vorige
Romige plattekaas met vijgen, granola en noten
volgende
Frittata met groenten, bacon en ricotta
vorige
Romige plattekaas met vijgen, granola en noten
volgende
Frittata met groenten, bacon en ricotta
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies