-
3 stengels prei
-
1,5 el currypoeder
-
3 saffraandraadje
-
peper en zout
-
1 el gehakt peterselie
-
1 blokje groentenbouillon
-
2 blokjes vetarme kippenbouillon
-
1,5 l waterkokend
-
Bereiding
Buiten is het maar regenachtig en donker. Snak jij ook naar een portie gezelligheid op je bord? Deze soep zal je alvast binnenin goed opwarmen. De combinatie van curry en saffraan maakt het al net iets specialer als een ‘gewoon preisoepje’. Wil je deze soep extra feestlijk maken? Voeg wat gepelde grijze garnalen of gerookte zalm toe.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingSpoel de prei en maak ze schoon. Snij de prei in ringen van 1 cm. Pel de ui. Snij de ui in fijne ringen. |
2
Klaar
30 minuten
|
BereidingDoe de groenten in een grote pot en voeg er het kokend water, bouillon, currypoeder en saffraandraadjes aan toe. Wil je deze soep extra feestlijk maken? Voeg wat gepelde grijze garnalen of gerookte zalm toe. |