-
2 eigeklutst
-
1 teentje lookgeperst
-
1 scheutje melk
-
1/2 uiin ringen
-
70 g hamnaar keuze, in stukjes
-
1 stronk witloofgehalveerd en in grove stukken gesneden
-
olijfolieof andere vetstof
-
peper en zout
-
paar takjes bieslookin fijne ringen
-
Optioneel
-
geraspte kaas
Bereiding
Een eitje, dat is altijd in een wip klaar. Het is een voedzaam ingrediënt waarmee je alle kanten op kan. Je kan deze omelet vooraf maken en meenemen voor de lunch want ook koud is dit smaakvol. Variëer gerust met de ham en vervang ze ook eens door mager spek bijvoorbeeld. Met een slaatje erbij of een stukje brood ga je alvast zonder honger de namiddag in.
Stappen
1
Klaar
|
Verhit de vetstof in een pan en bak de ui glazig. Voeg het witloof toe en kruid af met peper en zout. Klop de eieren luchtig en meng er het geperst lookteentje onder, alsook een scheutje melk. laat de groenten garen tot het witloof beetgaar is. Verdeel de hamblokjes over de pan, zet het vuur lager en schenk er het eimengsel over. Hou de pan iets schuin en verdeel het ei goed. Haal de stollende zijkanten wat naar het midden toe. Als je dat wenst dan voeg je nu geraspte kaas aan toe. Laat de omelet gedurende een paar minuten, op een zacht vuur, rustig stollen. Let op dat de onderkant niet aanbrandt. Kruid af met peper en zout. . |
2
Klaar
|
Je kan het ei ook laten stollen in een voorverwarmde oven (180°C) gedurende een 7 à 10 minuten. |
3
Klaar
|
Werk af met bieslook. |