Omelet met ham en witloof

0 0
Omelet met ham en witloof

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 ei geklutst
1 teentje look geperst
1 scheutje melk
1/2 ui in ringen
70 g ham naar keuze, in stukjes
1 stronk witloof gehalveerd en in grove stukken gesneden 
olijfolie of andere vetstof  
peper en zout
paar takjes bieslook in fijne ringen
Optioneel
geraspte kaas

Je kan deze omelet vooraf maken en meenemen voor de lunch

Allergenen:
  • Ei
  • Melk

  • Optioneel

Bereiding

Share

Een eitje, dat is altijd in een wip klaar.  Het is een voedzaam ingrediënt waarmee je alle kanten op kan.  Je kan deze omelet vooraf maken en meenemen voor de lunch want ook koud is dit smaakvol.  Variëer gerust met de ham en vervang ze ook eens door mager spek bijvoorbeeld.  Met een slaatje erbij of een stukje brood ga je alvast zonder honger de namiddag in.

Stappen

1
Klaar

Verhit de vetstof in een pan en bak de ui glazig.  Voeg het witloof toe en kruid af met peper en zout.  Klop de eieren luchtig en meng er het geperst lookteentje onder, alsook een scheutje melk.  laat de groenten garen tot het witloof beetgaar is.  Verdeel de hamblokjes over de pan, zet het vuur lager en schenk er het eimengsel over.  Hou de pan iets schuin en verdeel het ei goed.  Haal de stollende zijkanten wat naar het midden toe. Als je dat wenst dan voeg je nu geraspte kaas aan toe. Laat de omelet gedurende een paar minuten, op een zacht vuur, rustig stollen.  Let op dat de onderkant niet aanbrandt.  Kruid af met peper en zout. . 

2
Klaar

Je kan het ei ook laten stollen in een voorverwarmde oven (180°C) gedurende een 7 à 10 minuten.   

3
Klaar

Werk af met bieslook. 
Serveer met een slaatje en/of brood.

vorige
Pompoen wortel spread
volgende
Ceasarsalade met parelhoenfilet
vorige
Pompoen wortel spread
volgende
Ceasarsalade met parelhoenfilet
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies