-
250 g butternutin blokjes
-
100 g wortelenin dunne schijfjes
-
1 uiin kleine stukjes
-
1 teentje geperst look
-
1 bussel koriander
-
peper en zout
-
korianderpoeder
-
olijfolie
Bereiding
Een keertje groenten als beleg tussen de boterham? Een gezonde dip voor bij het aperitief? Deze zoete pompoen wortel spread is lekker als beleg op een boterham, toast, rijstwafel, cracker, … of bij het aperitief met taco’s, broodstengels of als dip voor rauwe groentjes. Ik snoep er graag tussendoor een lepeltje van op een stukje brood. Opletten dat niet alles op is voor de gasten komen 🙂
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven op 180°C. Verdeel de gesneden groenten samen met de ui en het lookteentje over een bakschaal. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje korianderpoeder. Plaats de schotel in het midden van de oven gedurende 45 minuten, tot de groenten zacht zijn. |
2
Klaar
|
Schep de gegaarde groenten in een hoge maatbeker en voeg de tahini en een halve bussel verse koriander toe (of minder, naar smaak). Mix fijn met een staafmixer. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout. |
3
Klaar
|
Dien koud op en bewaar in de koelkast. Tip: Je kan de gegaarde groenten ook mixen in een blender. |