Pompoen wortel spread

0 0
Pompoen wortel spread

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
250 g butternut in blokjes
100 g wortelen in dunne schijfjes
1 ui in kleine stukjes
1 teentje geperst look
1 bussel koriander
peper en zout
korianderpoeder
olijfolie

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Deze zoete pompoen wortel spread is lekker als beleg op een boterham, toast, rijstwafel, cracker, ... of bij het aperitief met taco's,

Allergenen:
  • Sesamzaad

Bereiding

Share

Een keertje groenten als beleg tussen de boterham?  Een gezonde dip voor bij het aperitief?  Deze zoete pompoen wortel spread is lekker als beleg op een boterham, toast, rijstwafel, cracker, … of bij het aperitief met taco’s, broodstengels of als dip voor rauwe groentjes.  Ik snoep er graag tussendoor een lepeltje van op een stukje brood.  Opletten dat niet alles op is voor de gasten komen 🙂

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven op 180°C.  Verdeel de gesneden groenten samen met de ui en het lookteentje over een bakschaal.  Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje korianderpoeder.  Plaats de schotel in het midden van de oven gedurende 45 minuten, tot de groenten zacht zijn.   

2
Klaar

Schep de gegaarde groenten in een hoge maatbeker en voeg de tahini en een halve bussel verse koriander toe (of minder, naar smaak).  Mix fijn met een staafmixer.  Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout.   

3
Klaar

Dien koud op en bewaar in de koelkast.  

Tip: Je kan de gegaarde groenten ook mixen in een blender. 

vorige
Pompoenlasagne met gerookte zalm
volgende
Omelet met ham en witloof
vorige
Pompoenlasagne met gerookte zalm
volgende
Omelet met ham en witloof

Geef uw feedback