-
3 zoute ansjovisfilets
-
3 eidooiers ei
-
10 cl yoghurt
-
sap van 1/2 citroen
-
20 cl slaolieof een andere smaakneutrale olie
-
1 teentje look
-
1 el mosterd
-
60 g geraspt parmezaanse kaas
-
peper en zout
Bereiding
Stappen
1
Klaar
|
Neem een hoge mengbeker en doe daarin de eidooiers, mosterd, citroen en meng deze met een staafmixer. Voeg de olie in een rustig tempo toe, in een dunne straal , beetje bij beetje tot je een stevige mayonaise bekomt. Voeg dan de look, yoghurt, ansjovis en Parmezaanse kaas toe en mix nogmaals. Voeg dan peper toe en mix een laatste maal. Proef van de dressing of extra zout nodig is. In principe is de ansjovis zout genoeg. Kruid bij indien nodig. |
2
Klaar
|
Tip: gebruik zoute ansjovisfilet of ansjovispasta. Verse ansjovisfilet op olie is minder geschikt omdat die minder smaakvol is. Je gaat er veel meer van nodig hebben om de dressing smaak te geven. De dressing kan je minstens een week in de koelkast bewaren. |