Ceasardressing

0 0
Ceasardressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
3 zoute ansjovisfilets
3 eidooiers ei
10 cl yoghurt
sap van 1/2 citroen
20 cl slaolie of een andere smaakneutrale olie
1 teentje look
1 el mosterd
60 g geraspt parmezaanse kaas
peper en zout
Allergenen:
  • Ei
  • Melk
  • Mosterd
  • Vis

Bereiding

Share

Een smaakvolle dressing die perfect past bij koud gevogelte.

Stappen

1
Klaar

Neem een hoge mengbeker en doe daarin de eidooiers, mosterd, citroen en meng deze met een staafmixer.  Voeg de olie in een rustig tempo toe, in een dunne straal , beetje bij beetje tot je een stevige mayonaise bekomt.  Voeg dan de look, yoghurt, ansjovis en Parmezaanse kaas toe en mix nogmaals.  Voeg dan peper toe en mix een laatste maal.  Proef van de dressing of extra zout nodig is.  In principe is de ansjovis zout genoeg.   Kruid bij indien nodig.

2
Klaar

Tip: gebruik zoute ansjovisfilet of ansjovispasta.  Verse ansjovisfilet op olie is minder geschikt omdat die minder smaakvol is.  Je gaat er veel meer van nodig hebben om de dressing smaak te geven.  De dressing kan je minstens een week in de koelkast bewaren.

vorige
Ceasarsalade met parelhoenfilet
volgende
Oveneitje met biet, bacon en ricotta
vorige
Ceasarsalade met parelhoenfilet
volgende
Oveneitje met biet, bacon en ricotta
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies