• Home
  • Lunch
  • Rode salade met halloumi en geroosterde druiven

Rode salade met halloumi en geroosterde druiven

0 0
Rode salade met halloumi en geroosterde druiven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 tros zwarte pitloze druiven
300 g rode biet voorgekookte
1/2 bio rode kool
200 g halloumi
2 el jonge salade
pijnboompitten
balsamico azijn
olijfolie
honing
peper en zout
paar takjes rozemarijn
Voor de afwerking:
100 g veldsla of salade naar keuze
Allergenen:
  • Melk
  • Noten

  • Voor de afwerking:

Bereiding

Share

Stappen

1
Klaar

Warm de oven voor op 200°C.

2
Klaar

Was de druiven. Verdeel de tros in kleinere trosjes en leg ze in een ovenschotel. Besprenkel de druiven met een minimum aan olijfolie, balsamico azijn en honing. Verdeel er een paar takjes rozemarijn over.

3
Klaar

Plaats de schotel in de oven gedurende 15 minuten.

4
Klaar

Rasp de rode kool met behulp van een mandoline. Zet een pan op het vuur en stoof de rode kool aan gedurende een 15-tal minuten. Kruid af met peper en zout.

5
Klaar

Rooster intussen ook de pijnboompitten.

6
Klaar

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Snij de halloumi in plakken en bak de kaas 3 minuten langs iedere kant, tot je een goudbruin korstje hebt.

7
Klaar

Snij de bieten in blokjes.
Meng de rode kool, bieten en de pijnboompitten met de salade. Verdeel er de druiven en de halloumi over. Serveer lauw.

8
Klaar

Tip:
Je kan de rode kool vooraf stoven, koud smaakt dit net zo goed.
Halloumi eet je best onmiddellijk na het bakken. Koud wordt de kaas taai.
De rest van de druiven kan je gebruiken op toast met wat ricotta en extra fijngesneden rozemarijn.

vorige
Lasagne met witloof en gerookte zalm
volgende
Toast Champignon
vorige
Lasagne met witloof en gerookte zalm
volgende
Toast Champignon
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies