• Home
  • Lunch
  • Rode salade met halloumi en geroosterde druiven

Rode salade met halloumi en geroosterde druiven

0 0
Rode salade met halloumi en geroosterde druiven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 tros zwarte pitloze druiven
300 g rode biet voorgekookte
1/2 bio rode kool
200 g halloumi
2 el jonge salade
pijnboompitten
balsamico azijn
olijfolie
honing
peper en zout
paar takjes rozemarijn
Voor de afwerking:
100 g veldsla of salade naar keuze

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Allergenen:
  • Melk
  • Noten

  • Voor de afwerking:

Bereiding

Share

Stappen

1
Klaar

Warm de oven voor op 200°C.

2
Klaar

Was de druiven. Verdeel de tros in kleinere trosjes en leg ze in een ovenschotel. Besprenkel de druiven met een minimum aan olijfolie, balsamico azijn en honing. Verdeel er een paar takjes rozemarijn over.

3
Klaar

Plaats de schotel in de oven gedurende 15 minuten.

4
Klaar

Rasp de rode kool met behulp van een mandoline. Zet een pan op het vuur en stoof de rode kool aan gedurende een 15-tal minuten. Kruid af met peper en zout.

5
Klaar

Rooster intussen ook de pijnboompitten.

6
Klaar

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Snij de halloumi in plakken en bak de kaas 3 minuten langs iedere kant, tot je een goudbruin korstje hebt.

7
Klaar

Snij de bieten in blokjes.
Meng de rode kool, bieten en de pijnboompitten met de salade. Verdeel er de druiven en de halloumi over. Serveer lauw.

8
Klaar

Tip:
Je kan de rode kool vooraf stoven, koud smaakt dit net zo goed.
Halloumi eet je best onmiddellijk na het bakken. Koud wordt de kaas taai.
De rest van de druiven kan je gebruiken op toast met wat ricotta en extra fijngesneden rozemarijn.

vorige
Lasagne met witloof en gerookte zalm
volgende
Toast Champignon
vorige
Lasagne met witloof en gerookte zalm
volgende
Toast Champignon

Geef uw feedback