Havermoutkoek

0 0
Havermoutkoek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
Droge ingrediënten
75 g havervlokken grove
100 g havermout
snuifje zout
1 kl bakpoeder
1.5 kl kaneelpoeder
30 g gemengde noten gehakt
30 g rozijnen zonder extra suiker
30 g veenbessen gedroogde
Natte ingrediënten
1 ei gekluts
20 g agavesiroop
1 el kokosolie gesmolten
175 g plantaardige melk
1 appel bij voorkeur Jonagold, in stukjes van 1 cm
1 handvol blauwe bessen diepvries

De koek zit boordevol havermout, blokjes appel, stukjes noten.

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Noten

  • Droge ingrediënten

  • Natte ingrediënten

Bereiding

Share

Deze havermoutkoek kan je eten bij het ontbijt of als tussendoortje.  Voedzaam en vullend is hij in ieder geval.  De koek zit boordevol havermout, blokjes appel, stukjes noten.  Resultaat?  Een verzadigende ‘koek’ met veel crunch, een zoetje en een zuurtje.  Het duurt amper 10 minuten om deze koek te maken.  De oven doet de rest.  Met dit recept heb je ruim voldoende voor 4 porties.  Je kan ze minstens 2 dagen in de koelkast bewaren of een maand in de diepvries.

Ik eet hem samen met een kommetje yoghurt met aardbeiencoulis en nog wat extra fruit in stukjes.  Perfect begin van de dag 🙂

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Zet de oven aan op 180 °C (warme lucht).
Meng alle droge ingrediënten in een mengkom.
Dan starten we met de natte ingrediënten:
Smelt de kokosolie. Kluts het ei en voeg de rest van de natte ingrediënten, alsook de gesmolten kokosolie toe en meng.
Meng de droge en de natte ingrediënten samen in de mengkom.
Neem een ovenschaal, leg er bakpapier in. Ik gebruikte een schaal van +/- 20 x 20 cm.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal.

2
Klaar
30 minuten

Bereiding

Plaats in de oven gedurende 30 minuten.
Neem dan de koek met het bakpapier uit de schaal en laat afkoelen op een taartrooster.

vorige
Ei muffins
volgende
Saltimboca van kip met tomatensaus
vorige
Ei muffins
volgende
Saltimboca van kip met tomatensaus
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here