-
Droge ingrediënten
-
75 g havervlokkengrove
-
100 g havermout
-
snuifje zout
-
1 kl bakpoeder
-
1.5 kl kaneelpoeder
-
30 g gemengde notengehakt
-
30 g rozijnenzonder extra suiker
-
30 g veenbessengedroogde
-
Natte ingrediënten
-
1 eigekluts
-
20 g agavesiroop
-
1 el kokosoliegesmolten
-
175 g plantaardige melk
-
1 appelbij voorkeur Jonagold, in stukjes van 1 cm
-
1 handvol blauwe bessendiepvries
Bereiding
Deze havermoutkoek kan je eten bij het ontbijt of als tussendoortje. Voedzaam en vullend is hij in ieder geval. De koek zit boordevol havermout, blokjes appel, stukjes noten. Resultaat? Een verzadigende ‘koek’ met veel crunch, een zoetje en een zuurtje. Het duurt amper 10 minuten om deze koek te maken. De oven doet de rest. Met dit recept heb je ruim voldoende voor 4 porties. Je kan ze minstens 2 dagen in de koelkast bewaren of een maand in de diepvries.
Ik eet hem samen met een kommetje yoghurt met aardbeiencoulis en nog wat extra fruit in stukjes. Perfect begin van de dag 🙂
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingZet de oven aan op 180 °C (warme lucht). |
2
Klaar
30 minuten
|
Bereiding |